Witamy sympatyków GTA na forum GTAOnline Obecny czas to 2012-05-22, 17:19 Zarejestrowanych: 40376
Panel Logowania

Zapamiętaj moje hasło.
Strona główna | Rejestracja | Użytkownicy | Grupy | Faq | Regulamin | Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
FakeSAMP, czyli o tym, jak łatwo oszukać Kalcora :-)
Autor Wiadomość
es2  Reverse Engineer

Informacje
Nick w MP: eider
Na forum: 662 dni
Piwa: 2377
Respekt: 71
Głosy: 4

Wysłany: 2012-02-19, 04:48   FakeSAMP, czyli o tym, jak łatwo oszukać Kalcora :-)

Czyli o tym jak łatwo oszukać master server Kalcora :-) Możliwe, że wkrótce udostępnie program/kod źródłowy (jeżeli tak się stanie, zaktualizuję post). Jak na razie temat ma charakter informacyjny i chciałbym abyście tutaj o tym dyskutowali :-)

* W chwili robienia screenów serwer był widoczny w zakładce INTERNET

-------------------------------------------------------------------

Master Server - serwer obsługujący listę INTERNET i HOSTED.

Dostępny pod adresem http://server.sa-mp.com/numer_wersji_samp/ (numer dla wersji 0.3d to 0.3.3).

Lista internet dostępna tutaj: http://server.sa-mp.com/0.3.3/servers
Lista hosted tutaj: http://server.sa-mp.com/0.3.3/hosted

Aby poprawnie wyświetlić listę INTERNET, zapytanie HTTP musi posiadać odpowiednie nagłówki. Stworzyłem prosty skrypt, który wysyła takowe zapytanie za nas i zwraca wynik: http://eider.i128.pl/php/get_03d.php

EDIT:

Wybaczcie, nie nadmieniłem, że pozwala to wykonać buffer owerflow i przejąć system (Windows) gracza, który przegląda listę internet :-) Albo po prostu go wkurzyć (klient SA-MP zawiesza się, podczas przeglądania tekiego serwera na liście INTERNET)

Prowokujący tekst:

No i efekt:
Postaw piwo autorowi tego posta

lukasz57570 

Informacje
Na forum: 817 dni
Piwa: 417
Respekt: 42,6
Głosy: 6

Wysłany: 2012-02-19, 14:08   

No tylko nie waż się tego udostępniać! :evil: Bo już dosyć dzieci się nabawiły tymi sa-mp botami ostatnio. :P
Ostatnio zmieniony przez lukasz57570 2012-02-21, 18:16, w całości zmieniany 1 raz  

imzdx 

Informacje
Nick w MP: imzdx
Na forum: 776 dni
Piwa: 575
Respekt: 50

Wysłany: 2012-02-20, 18:52   

No niestety, jak coraz częściej możemy na własne oczy zobaczyć jak SA:MP jest dziurawy i niedokładny. Z drugiej jednak strony, z początku sa:mp'a, mowa tu o wersjach 0.1b oraz 0.2x (te akurat najbardziej zapisały się w mojej pamięci) cheaty, cle mody nie były tak dostępne i rozpowszechnione. Na serwerze na którym kiedyś miałem okazję grać, pojawił się tajemniczy koleś który zaczął nagle wszystkich banować poprzez Anty Cheata z mapki Polish Blood 4.0.2, nikt nie wiedział co się dzieje, dostał bana i po problemie.
Ogólnie rzecz biorąc, z mojej perspektywy kiedyś rozgrywka w sampa była przyjemniejsza, na serwerach panował znacznie wyższy stopień kultury osobistej, mało było cheatów.
Mam nadzieję że tak jak kolega wyżej napisał, nie opublikujesz tego czegoś, najlepszym wyjściem będzie zgłoszenie tego do ludzi z sampa. Może dzięki temu w przyszłości będziemy mogli grać bez żadnych niespodziewanych ataków, czy też cheaterów.

No, a tak w ramach podziękowania - dziękuje za info, dzięki ludziom takim jak Ty możliwe jest "Lepsze Jutro" :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez imzdx 2012-02-20, 18:53, w całości zmieniany 1 raz  

silentus  Nosferatu

Informacje
Nick w MP: silent
Na forum: 156 dni
Piwa: 302
Respekt: 50

Wysłany: 2012-02-20, 18:53   

to jest taki "fake server" jak tak,to mam takie coś na 0.3a i 0.3d (ale nie dam,jeśli zgody nie bęzie)

Dlaczego silentus ? Używam tego nicku gdy silent jest zajęte...

es2  Reverse Engineer

Informacje
Nick w MP: eider
Na forum: 662 dni
Piwa: 2377
Respekt: 71
Głosy: 4

Wysłany: 2012-02-20, 21:26   

To nie jest pełnoprawny serwer, to jest kawałek kodu napisany w Visual C++ odpowiadający na zapytania Query od przeglądarki SA-MP :-) Dodatkowo częścią projektu jest osobno tworzony program "announce.exe" wysyłający informacje o serwerze do Master Server List od SA-MP oraz utrzymujący go na liście INTERNET (Zmiana adresu na który serwer wysyła informacje umożliwi widoczność serwera w liście INTERNET od 0.3d, 0.3c lub 0.3b - tylko te są aktywne na tą chwilę).

Tagi: fakesamp :: czyli :: tym :: jak :: łatwo :: oszukać :: kalcora :: :-)
Anonymous

Dołaczył: Wczoraj 0:00
Skad: google.com

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Miejsce na Twoją reklamę!

Odpowiedz do tematu