Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2016-05-05, 15:32

mtm

</3

Na forum: 3716 dni

Piwa: 252

Respekt: 70

W jaki spos?b sprawdzi? czy dany u?ytkownik jest znajduje si? zapisany w SQL jednak, prosz? nie odpisywa? tylko przeczyta? do ko?ca.
Potrzebuj? pobra? ten jedyny raz u?ytkownika, mam pewno?? ?e w tabeli znajduje si? tylko jeden rekord z jego nazw? konta.
Wrzucaj?c to do p?tli dajmy na to ?e u?ytkownik b?dzie 3 od ko?ca ((jako rekord w tabeli)), z tego ?e ja chc? ustawi? mu setElementData dajmy na to ustawi si? true je?li account z tabeli b?dzie r?wny pobranej nazwie konta, ale p?tla b?dzie nadal dzia?a?, wi?c skoro jest 3 od ko?ca sprawdzi kolejny rekord, sprawdzi czy przypadkowo nie ma takiej samej nazwy, nie przejdzie to przez warunek i zrobi si? setElementData o warto?ci false. Zastanawia?em si? nad zerwaniem p?tli po ustawieniu true, jednak chyba to nie zadzia?a?a?o, u?y?em tam break prawdopodobnie i nic.

Nie jestem pewien czy mnie do ko?ca zrozumiecie, jednak prosz? dok?adnie przeczyta? je?li tre?? jest niezrozumia?a, nadal taka jest? prosz? napisa? a opisze problem jeszcze raz.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2016-05-05, 15:37

_Wicek_

Majstersztyk

Na forum: 4260 dni
Nick w MP: Wicek

Piwa: 1841

Respekt: 360,5
Respekt: 360,5Respekt: 360,5Respekt: 360,5Respekt: 360,5

Ostrzeżeń: 40%
Do wyszukania jednego gracza nie potrzebujesz p?tli.

Podpis

Support-Team: 25.01.2016
Moderator: 10.07.2016

GG: 51274621

Wysłany: 2016-05-05, 15:54

mtm

</3

Na forum: 3716 dni

Piwa: 252

Respekt: 70

Czyli w takim wypadku mog? skorzysta? z:
if dbQuery(x"SELECT * FROM y WHERE account = ?"accthen

czy w jaki spos?b tego u?y??

[ Dodano: 2016-05-05, 16:02 ]
dobra, nie wa?ne, w kompletnie inny spos?b rozwi?za?em m?j problem, do zamkni?cia

Tagi: sposób :: sprawdzenie :: rekordu :: bazie :: danych.
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi