Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2018-07-09, 22:55

Lolcow

Na forum: 2887 dni

Respekt: 50

Witam, mam taki oto kod i chcia?bym go przerobi? na dini. Jednak kompletnie nie wiem jak si? za to zabra? bo tak naprawd? o wykorzystywaniu mysql w sampie nie wiem nic. Wiem, ?e mysql jest 100 razy lepsze itp, ale nie mam mo?liwo?? u?ycia tego.
By?by kto? w stanie mi pom?c z tym?
Kod

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2018-07-10, 14:53

macks

Na forum: 3577 dni

Piwa: 2856

Respekt: 463
Respekt: 463

Ostrzeżeń: 20%
Meh.

Czemu skrypt na rejestracj? chcesz zamieni? z MySQL na DINI? Nie m?wi?c, ?e jest to bezsensu, bo przecie? z DINI nie wstawisz statystyk na stron? (jest o wiele wi?cej przyk?ad?w dlaczego MySQL jest lepsze), to i tak jest to praca ?mudna.

Czy nie lepiej skorzysta? z gotowego skryptu na rejestracj? w DINI?

http://gtao.pl.com/showthread.php?t=308390

Wysłany: 2018-07-10, 15:00

Iggy

#admin

Na forum: 4597 dni
Nick w MP: Iggy

Piwa: 1716

Respekt: 915
Respekt: 915Respekt: 915

Administrator: Admin ma zawsze rację | REGULAMIN FORUM | REKLAMA/VIP | .
Baz? MySQL mo?na za?o?y? lokalnie na komputerze (gdy serwer jest tylko dla w?asnych test?w), zak?adaj?c serwer na pierwszym lepszym hostingu za jakie? 5 z? na miesi?c baza danych jest zazwyczaj dodawana gratis albo mo?na te? za?o?y? baz? danych na jakiej? stronie. Wi?cej na ten temat tutaj: http://gtao.pl/<font-c...ch-vt107176.htm Nie warto zmienia? zapisu danych z MySQL na dini - MySQL jest szybsze i przede wszystkim bardziej funkcjonalne. :)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
macks
Wysłany: 2018-07-11, 20:01

Anulator

Na forum: 3438 dni
Nick w MP: Deyw_

Respekt: 40

Co z tego, ?e ma localhosta MySQL jak za tak? baz? si? p?aci? :) A jak si? z?y hosting wybierze to lagi niesamowite. "Znawcom" ju? podzi?kujemy. Systemy logowania w dini robimy tylko i wy??cznie za pomoc? stock?w i dw?ch callback?w. Aby zrobi? taki system nale?y dok?adnie przeszuka? internet, nauczy? si? pisa? i przej?? na dalszy etap rozwoju wiedzy o PAWN. Dodam, ?e istnieje co? takiego jak Dini2 i jest szybsze od pierwotnej wersji Dini. Mam nadziej?, ?e pomog?em :mrgreen:

Wysłany: 2018-07-11, 22:54

Lolcow

Na forum: 2887 dni

Respekt: 50

macks, bardziej mi zale?a?o na tych textdrawach, bo fajnie wygl?da to ?adowanie o 0 do 100%.
Iggy, mysql m?g?bym u?ywa? jednak p?ki co do test?w na kompie to wol? stare dini. Nie chce mi si? bawi? w xampa, a co do wykupienia hostingu to zawsze jest ten cie? szansy na s?abe dzia?anie oraz na cz?ste lagi po stronie hosta.

Wysłany: 2018-07-14, 15:56

Iggy

#admin

Na forum: 4597 dni
Nick w MP: Iggy

Piwa: 1716

Respekt: 915
Respekt: 915Respekt: 915

Administrator: Admin ma zawsze rację | REGULAMIN FORUM | REKLAMA/VIP | .
Cytat:

Co z tego, ?e ma localhosta MySQL jak za tak? baz? si? p?aci? :) A jak si? z?y hosting wybierze to lagi niesamowite. "Znawcom" ju? podzi?kujemy.

Instaluj?c xampp'a przecie? masz dost?p do darmowej bazy danych na localho?cie - nie wiem o czym Ty piszesz. Poza tym jak kto? zak?ada lepszy serwer to raczej kupi jaki? porz?dny hosting, gdzie baza danych jest standardem. Przytoczone przeze mnie sposoby na stworzenie bazy danych s? raczej zalecane do testowania r??nych skrypt?w itd.

Tagi: mysql :: dini
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi