Posiadam ma?y problem z "TextDrawSetString" o co chodzi? Mam stworzone 3 textdrawy: pasek informacji, licznik pr?dko?ci i licznik hp. Chodzi o to, ?e osoba, kt?ra wejdzie pierwszy raz na serwer i za?o?y konto, po czym wybierze posta? i si? zespawnuje, to nie pokazuje jej si? ?aden textdraw, po czym jak wyjdzie i wejdzie na serwer to dzia?a wszystko normalnie - textdrawy si? pokazuj?. Nie wiem o co chodzi i jak to naprawi?.
Zauwa?y?em jeszcze, ?e jak wejd? do auta, to wszystkie textdrawy na siebie nachodz? ...
Wygl?d textdrawow po zarejestrowaniu sie:
Wyglad textdrawow po wykonaniu gmx i zalogowaniu sie:
Jak b?dzie potrzeba, to udost?pni? potrzebny kod, prosz? o pomoc i oczywi?cie zostawiam ka?demu zimnego browara.
Ostatnio zmieniony przez BartusBartus 2017-02-22, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Funkcje pokazywania textdraw?w poda?e? prawdopodobnie w kodzie logowania. Czyli gdy gracz si? rejestruje to tam te? powinien ten kod widnie?. Ale najlepiej polecam da? pokazywanie TD przy spawnie. w OnPlayerDisconnect daj chowanie.
a co do auta - w onplayerentervehicle - pokazywanie TD, onplayerexitvehicle - chowanie TD.
Wchodz? na serwer, zak?adam konto, spawnuj? si? i nie pokazuj? mi si? textdrawy SS: Teraz wchodz? do samochodu i si? robi takie co? SS: Teraz wychodz? z serwera, wchodz? na serwer, loguj? si? i dzia?a wszystko dobrze SS:
W OnPlayerConnect mam definicj? ukrycia tych trzech textdrawow (:
Ostatnio zmieniony przez BartusBartus 2017-02-22, 13:29, w całości zmieniany 1 raz