Witam wszystkich u?ytkownik?w tego forum. Jestem tutaj nowy chocia? mo?e nie do ko?ca Chcia?em zrobi? prostego TDM'a z podzia?em na dwie dru?yny ( To ju? mam ) i chcia?em by runda trwa?a po 5 minut po zako?czeniu czasu bitwy ( rudny ) na ?rodku ekranu by si? wy?wietla? TextDraw / GameTextForPlayer z napisem , kt?ra frakcja wygra?a. Wszystko by?oby pi?knie gdybym jeszcze wiedzia? jak to zrobi? ;/ M?g?by mi kto? z Was "specjalist?w" jako? to opisa? ? Ew. poda? jaki? przyk?ad bym m?g? to jako? zrozumie? i jako? z?o?y? w ca?o??. Jeszcze jedno jak zrobi? by wszyscy gracze byli niewidzialni na mapie ? W sensie , ?e tak jak normalnie s? te kolorowe kwadraciki to by ich nie by?o. Wiem , ?e co? by?o z "ShowNameTags(0); " ale nie wiem gdzie to umie?ci?.
Pozdrawiam i z g?ry dzi?kuje za pomoc.
Zale?y, kiedy frakcja ma wygrywa?. Co ma si? dzia?, aby dana frakcja wygra?a. Aby timer zrobi?, musisz ustawi? go co sekund? i na g?rze mapy zrobi? newy:
Tam, gdzie rozpoczynasz rund?, robisz timer co sekund?:
Hmm, to mo?e jednak sobie odpuszcz? te rundy za trudne do zrobienia . A jak zrobi? np. gdy kto? zginie nie mo?e si? zrespi? tylko ma kamer? na tym co go zabi? ? I gdy wszyscy z jednego teamu zostan? zabici w tedy od nowa taka jakby runda si? zaczyna ?
?eby zobaczy? czy wszyscy z danej dru?yny zostali zabici, musisz ustali? ile w og?le jest os?b w dru?ynie, wi?c musisz dodawa? ilo??, gdy gracz do??czy do dru?yny, najlepiej w publicu OnPlayerRequestSpawn, tylko ?e za du?o roboty z tym pisaniem tutaj, wi?c napisze jak to masz zrobi?:
W OnPlayerRequestClass ustawiasz ID dru?yny, w OnPlayerRequestSpawn sprawdzasz warunkiem jak? dru?yn? wybra?, je?li wybra? dru?yn? 1, dodajesz do liczby graczy dru?yny 1 tego gracza (LiczbaGraczyWdruzynie1++;), w tym timerze co napisa?em na g?rze, musi by?, ?eby sprawdza? ile graczy jest w dru?ynie.
Wy?le Ci link do forum, gdzie jest taka mapka z Twoimi wymaganiami. Ja sobie j? przerobi?em, bo robi? taki gamemod A/D (Attack Defend). Link podam ni?ej: KLIK
Ci??ko jest mi si? odnale?? w tej mapie co gdzie jest ;/
Znalaz?em " SendClientMessage(playerid,AAD_COLOR_RED,"MUSISZ POCZEKA? DO KO?CA RUNDY, ABY ZACZ?? GR?!");" ale nie mog? nigdzie znale?? forward?w / nev'?w/ definicji tych rund ;/
Jakby kto? bardziej zaawansowany pom?g? mi to poszuka? by?bym bardzo wdzi?czny bo sam nie za wiele znajd? ;/
Dobra te rundy sobie odpuszcz? Wiecie mo?e jak zrobi? by po lewej stronie by? TextDraw z napisem jaka dru?yna ile ma zabi? ? Przykladowo :
Nupy : 2
Gracze : 3
Mam nadzieje , ?e rozumiecie o co chodzi.
Jak nie rozumiesz prostego dodawania, odejmowania i warunk?w tak banalnych, to sam tego nie zrobisz, poczytaj poradniki na TDM, ewentualnie sobie pobierz jaki? gotowiec i przer?b. Daj? Ci gotowy kod, a Ty jeszcze nie wiesz o co chodzi ...
Co jest problemem we wklejeniu gotowego kodu, bo nie rozumiem. Nie mog? oceni?, czy dobrze zrobi?e? ten textdraw, bo on ma wygl?da? wed?ug Twojego gustu, nie mojego. Po drugie, nie wiem o co Ci dok?adnie chodzi, czy o ilo?? zabitych, czy ilo?? potrzebnych do zabicia jeszcze ?eby wygra?, bo napisa?e?, ?e ilo?? potrzebnych do zwyci?stwa, a w textdrawie ilo?? zabitych. Ja tutaj nerw?w nie widz?, tak to bym przeklina? i pisa? z Capsa.
CombaT, nerwy mo?na na wiele sposob?w okaza? W ma?o zauwa?alny i na zauwa?alny w du?ym stopniu.
Mi tylko chodzi?o o pokazanie na TextDrawie ilo?? frag?w (punkt?w za zabicie) dru?yny. I by przyk?adowo po uzbieraniu oko?o 50 punkt?w tabela si? resetowa?a i gracze od nowa si? spawnili. Dla tego si? spyta?em czy dobrze ten TD zrobi?em oraz newy