Witam, mam taki problem z ??czeniem stron client/server
Ot?? wiem jak wywo?a? event z clienta do serwera zn. , ?e gracz wpisuje komend? kt?ra jest po stronie clienta i wywo?uje cos co jest po stronie serwera, ale jak zrobi? aby to co wywo?a?em po stronie serwera dzia?o si? tylko dla tego gracza co wpisa? t? komend? po stronie clienta? Bo teraz wpisuje komend? i dzieje si? co? po stronie servera ale to co? dzieje si? dla wszystkich graczy, a ja chc? tylko aby si? to dzia?o dla jednoego gracze tego co wpisa? t? komend?.
My?l?, ?e zrozumiale obja?ni?em m?j problem
Po stronie clienta:
(funcka Zaloguj1 wykonuje si? jak gracz kliknie button "zaloguj")
po stronie serwera:
I ta funkcja po stronie serwera wykonuje si? dla wszystkich graczy a ja chc? aby wykona?a si? tylko dla gracza kt?ry klikn?? button "zaloguj"(czyli wywo?a? funkcje "zaloguj1".
Narazie mam inny spos?b, ale jakby co? nie dzialalo to sprawdz? ten co Ty napisales.
PS: Mam jeszcze takie male pytanko (nie chce nowego tematu zakladac) ot?? mam GUI (to co sie wpisuje r?zne dane, taki pasek) i czemu nie raz nie moge na nie klikn??? NIe chce si? kursor pojawi?...