witam,
robie prosty gamemode i chce sie dowiedziec jak stworzyc system farm np. /kupfarme, /sprzedajfarme, itp. oraz zeby wlasciciel farmy mogl zatrudnic farmer?w komenda /zatrudnij [nick] nie chce gotowca... chce aby ktos mi pokazal jak cos takiego zrobic a ja se zrobie. p.s nie chce abyscie pisali, zobacz se na innych skrypty czy cos innego...
JotP, A wi?c tak, zale?y jak to wykonujesz albo na MySql albo na plikach . Ja powiem na podstawie plik?w. Robisz sobie list? pracownik?w w tym pliku ale bez ?adnych warto?ci same nicki i potem za pomoc? tej funckji:
Kod:
stock IsPlayerInFile(playerId, file[])
{
new playerName[MAX_PLAYER_NAME], File:fhnd, line[MAX_PLAYER_NAME];
A u?ywamy jej tak:
I ten warunek dajesz np w komendach dla farmer?w czy w pojazdach ?e zwyk?y gracz wsi??? do niego nie mo?e
A co do komend z kupnem mo?esz zobaczy? jak wygl?da prosty skrypt z kupowaniem posesji tak jak na niekt?rych serverach, i potem wzorowa? si? na tym
@up Co to za beznadziejny kod, za ka?dym razem otwiera? plik i pobiera? jegl zawarto???... Co do tematuskoro to ma by? dynamiczne to w plikach zapisujesz koordynacje farmy, jej typ oraz inne rzeczy jakie tam chcesz + uid, a w danych gracza dodajesz tablic? przechowujaca uid farmy, zapisuj r?wnie? lidera i takie tam. Na konkurencyjnym forum masz poradniki, a nie gltlwce jak tutaj mo?e czego? si? nauczysz.