Cze??, tworzy?em sobie testowe zasoby i napotka?em problem ze skalowaniem, potrzebuje pomocy, gdy? nie wiem co mam zrobi?, bo nie skaluj? mi si? poprawnie teksty/rzeczy.
Chodzi tutaj o rozdzielczo?ci mianowicie 1920x1080(fullhd/1080p), a 800x600.
Gdy gracz wejdzie na rozdzielczo?ci fullhd to jest wszystko ok, a jak na 800x600 to ?le si? skaluj? rzeczy. Przyk?ad ni?ej.:
?le zeskalowane (800x600);
dobrze zeskalowane (1920x1080);
Nie wiem co z tym zrobi?, gdy? rozumiem fakt, i? nie ka?dy posiada monitor o wspomnianych wy?ej wymaganiach, a chcia?bym uzyska? najwi?ksz? zgodno?? sprz?tu.
W poradnikach jest troch? tych poradnik?w dotycz?cych skalowania element?w
We? te? pod uwag?, ?e nie skalujesz rozmiaru tej czcionki (argument zaraz po kolorze).
to czyli ?e mam osobno pod ka?d? rozdzielczo?? robi? czy pod kwadratowe monitory i pod panoramiczne? nie rozumiem
Chodzi o to, ?eby? zacz?? my?le?. To nie jest tak, ?e we?miesz sobie spos?b z neta i wklepujesz jakie? warto?ci kompletnie nie rozumiej?c dzia?ania. Pozycjonowanie interfejsu, to nie analogia ?e da si? tego wyuczy? i ju?. Tutaj wystarczy umiej?tno?? wykonywania podstawowych dzia?a? na liczbach i logiczne my?lenie.
to czyli ?e mam osobno pod ka?d? rozdzielczo?? robi? czy pod kwadratowe monitory i pod panoramiczne? nie rozumiem
Chodzi o to, ?eby? zacz?? my?le?. To nie jest tak, ?e we?miesz sobie spos?b z neta i wklepujesz jakie? warto?ci kompletnie nie rozumiej?c dzia?ania. Pozycjonowanie interfejsu, to nie analogia ?e da si? tego wyuczy? i ju?. Tutaj wystarczy umiej?tno?? wykonywania podstawowych dzia?a? na liczbach i logiczne my?lenie.
W sumie to takiej wypowiedzi nie potrzebuje, bo nic ona nie wnosi, ale nie musisz mnie obra?a? od razu
?eby? zacz?? my?le?
[ Dodano: 2020-01-28, 01:35 ]
Wilq,
Je?li ci chodzi?o o (width/1920) to nie, jest wy?ej na 800x600, a na 1920x1080 prawid?owo (ni?ej)
[ Dodano: 2020-01-31, 16:06 ]
od?wie?am w celu uzyskania szybszej pomocy, nadal aktualne..