Wysłany: 2015-09-06, 21:30
Dexnes_
Tiger
Nick w MP: Dexnes
Piwa : 1394
Witam ma tutaj kod z gui
Wygl?da on tak:
local scx , scy = guiGetScreenSize ()
local myObject , myElement , guiWindow = nil , nil , nil
local myRotation = { 0 , 0 , 0 }
addEventHandler ( "onClientResourceStart" , getResourceRootElement ( getThisResource ()), function()
outputChatBox ( 'Pojazd mo?esz przesuwa? klawiszami klawiatury numerycznej' )
local x1 , y1 , z1 = getCameraMatrix ()
myElement = createVehicle ( 419 , x1 , y1 , z1 )
myObject = exports . object_preview : createObjectPreview ( myElement , 0 , 0 , 0 , 0.5 , 0.5 , 1 , 1 , true , true , true )
guiWindow = guiCreateWindow (( scx / 2 )- 100 ,( scy / 2 ) - 100 , 200 , 200 , "Test skryptu" , false , false )
guiSetAlpha ( guiWindow , 0.05 + 0.2 )
local projPosX , projPosY = guiGetPosition ( guiWindow , true )
local projSizeX , projSizeY = guiGetSize ( guiWindow , true )
exports . object_preview : setProjection ( myObject , projPosX , projPosY , projSizeX , projSizeY , true , true )
bindKey ( "num_4" , "down" , function() myRotation [ 1 ] = myRotation [ 1 ] - 5 end )
bindKey ( "num_6" , "down" , function() myRotation [ 1 ] = myRotation [ 1 ] + 5 end )
bindKey ( "num_add" , "down" , function() myRotation [ 2 ] = myRotation [ 2 ] - 5 end )
bindKey ( "num_sub" , "down" , function() myRotation [ 2 ] = myRotation [ 2 ] + 5 end )
bindKey ( "num_2" , "down" , function() myRotation [ 3 ] = myRotation [ 3 ] - 5 end )
bindKey ( "num_8" , "down" , function() myRotation [ 3 ] = myRotation [ 3 ] + 5 end )
bindKey ( "o" , "down" , function() exports . object_preview : saveRTToFile ( myObject , math . random ( 100 ).. ".png" ) end )
end )
addEventHandler ( "onClientPreRender" , root , function()
if not myElement or not myObject then return end
local projPosX , projPosY = guiGetPosition ( guiWindow , true )
local projSizeX , projSizeY = guiGetSize ( guiWindow , true )
exports . object_preview : setRotation ( myObject , myRotation [ 1 ], myRotation [ 2 ], myRotation [ 3 ])
exports . object_preview : setProjection ( myObject , projPosX , projPosY , projSizeX , projSizeY , true , true )
end , true , "high" )
addEventHandler ( "onClientResourceStop" , getResourceRootElement ( getThisResource ()), function()
exports . object_preview : destroyObjectPreview ( myObject )
end
Jestem jeszcze nie za dobry z gui wi?c mam pytanie jak mog? zrobi? tak ?e to okno wyskoczy gdy wpisze komende i zamknie gdy wpisze komende
Za pomoc
[ Dodano : 2015-09-06, 21:31 ]
PS : Kod nie m?j
Wysłany: 2015-09-06, 21:56
Piwa : 2512
pod jak?? tam komend?, oczywi?cie 1 argument to okienko, drugi to widoczno?? (true/false, tak/nie)
Wysłany: 2015-09-06, 21:59
Dexnes_
Tiger
Nick w MP: Dexnes
Piwa : 1394
DestroY , Nie bardzo rozumiem , tam jest chyba kod na przycik a nie komende
[ Komentarz dodany przez: DestroY : 2015-09-06, 22:01 ]
Szczerze ? To ja nie widz? ?adnego sensu w tym skrypcie, nie wiem nawet, na co on dok?adnie jest, poda?em Ci jedynie w jaki spos?b mo?esz ukry?/pokaza? GUI.
[ Dodano : 2015-09-07, 10:07 ]
Kod ten pokazuje auto kt?re mo?na obraca? za pomoc? klawiatury numerycznej , tylko nie wiem jak doda? do tego kodu aby za pomoc? komendy np /komenda to b?dzie si? to pokazywa?o noi zamyka?o te? za pomoc? komendy /komenda
Tagi: brak :: otwierania/zamykania :: gui
Anonymous
Na forum: 245 dni
Anonymous Koniecznie zajrzyj na: