1. Czy da si? ukry? team zrobiony w ACL na TAB?
2. Jaki jest najlepszy spos?b na zrobienie frakcji? (acl czy inny)
3. Jak zrobi? warunek, je?eli gracz nie jest np. w teamie stra?y nie wsi?dzie do wozu stra?ackiego albo nie we?mie broni z pickupa?
4. System punkt?w reputacji - jak?
5. Prosty system administratora - jak?
[ Dodano: 2015-02-06, 09:46 ]
6. Jak zrobi? tak, by po wej?ciu do markera automatycznie dodawa?o kogo? do teamu?
O to mi chodzi?o! A pomo?esz troszk? z tymi innymi pytaniami? Dopiero wtajemniczam si? w LUA (z PAWN ci??ko si? przechodzi na inny j?zyk ;e) a robi? prosty gamemod.
1. Je?eli dobrze zrozumia?em - chcesz zrobi? tak by kto? by? w ACL ale nie by? w teamie?
2. Bazy danych lub ACL i przenosimy do teamu.
3. Tutaj ju? zale?y jak to ma wygl?da?, bo mo?e to by? oparte o achievementy, pkt. reputacji mog? by? dodawane przez admina, jest wiele r??nych rozwi?za?..
4. j.w
Podaj nam jaki? pomys?, a my Ci podsuniemy jak go zrealizowa?, po to tu ka?dy z nas jest.
1. Je?eli dobrze zrozumia?em - chcesz zrobi? tak by kto? by? w ACL ale nie by? w teamie?
2. Bazy danych lub ACL i przenosimy do teamu.
3. Tutaj ju? zale?y jak to ma wygl?da?, bo mo?e to by? oparte o achievementy, pkt. reputacji mog? by? dodawane przez admina, jest wiele r??nych rozwi?za?..
4. j.w
Podaj nam jaki? pomys?, a my Ci podsuniemy jak go zrealizowa?, po to tu ka?dy z nas jest.
1. Chodzi mi o to, by kto? by? w teamie, w ACL ale by nie by?o wida? teamu na TAB. Tak jakby odr?bny scoreboard bez team?w.
3. Nie zrozumia?e? tego pytania. Chodzi mi o to, by np. b?d?c w teamie STRA? PO?ARNA mo?naby by?o kierowa? pojazdami przypisanej do tego teamu - a kto w teamie nie jest, kierowa? autem nie mo?e. Ciekawi mnie jak przepisa? auto pod team.
Jeszcze jedno pytanie poboczne - chcia?bym zrobi? jakie? wymagania przy przyjmowaniu si? do teamu IG (mog? to by? np. wymaganie, by mie? 200$ przy sobie, by do??czy? do frakcji po wej?ciu w marker). Jak by to mo?na by?o zrobi??
2. Ustaw sobie na te pojazdy elementDat? i je?eli gracz jest w teamie, a pojazd ma elementDate to wtedy mo?na prowadzi?, inczej nie, tutaj ma?y przyk?ad:
addEventHandler("onVehicleEnter", getRootElement(), function(plr, seat)
if (getElementData(source, "pojazd_policji") == true) then
if not (getPlayerTeam(plr) == getTeamFromName("Policja")) then
outputChatBox("Nie mo?esz prowadzi? tego pojazdu!", plr)
cancelEvent()
end
end
end)