Witam zrobi?em dwa gangi Grove i Ballas.
?eby do??czy? do gangu grove lub ballas trzeba wejsc w pickup.
I mam problem jak zrobi? zapis do mysql czy jest w grove czy ballas??
Piwka polec?.
Te? si? nad tym g?owi?em jak doda? w?a?nie kolumn? bez usuwania danych. Jak jeste? w phpmyadmin to klikasz na tabele Players i Struktura, na samej g?rze .
Nadal si? nie zapisuj?.. ;/ Zrobilem ten kod jak kaza?e? ale w mysql nic nie robi?em
[ Dodano: 2012-12-09, 16:35 ]
A wi?c doda?em Grove tabele i jak wszedlem w pickup zmienilo sie na 1 teraz trzeba zrobic ze jak wchodzi i jest na 1 to przypisuje do gangu wiesz moze jak to zrobic?
W tym,?e jak wchodze na serv to nie wczytuje mnie ?e jestem w gangu
[ Dodano: 2012-12-09, 16:58 ]
Tylko ustawia si? na Grove 1 i nic wi?cej jak zrobi? ,?e jak jest grove 1 to jak wejde na serv jestem w grove?
Mo?e jako? za pomoc? SELECT?
No to, to jest oczywiste, ?e musisz zrobi? zapytanie kt?re odczytuje t? funkcje, najlepiej zrobi? tam gdzie masz ju? odczyt innych danych a w tym przypadku to musisz zrobi? co? takiego:
Jak dziwne? Ja przedstawi?em szybszy spos?b zapisu gangu gracza. Zamiast ifowa? i wykonywa? do tego zapytanie maj?ce tylko inn? liczb? mo?na wykona? jedno, sprawdzaj?c jakie ID zosta?o przypisane do pvar'a.
[ Dodano: 2012-12-09, 20:17 ]
Przecie? ja mam zapis jak zrobi? odczyt?
oto zapis w pickupie:
new str[168];
format(str, sizeof(str), "UPDATE `Players` SET `Grove` = '1' WHERE `Nick` = '%s'", PlayerName(playerid)); // Je?eli do konta gracza.
mysql_query(str);
[ Dodano: 2012-12-09, 20:44 ]
Dobra ju? nie chce pisze ,?e chce odczyt ten mi daje zapis eh.. Mo?na lock.
kamil3642, Teraz jak zmieni?e? ma to sens. Po za tym, ten tw?j post jest bez sensu, bo ja nie widz?, r??nicy pomi?dzy moim a twoim zapytaniem? Ty w og?le wiesz co? na temat pawn? Wiesz po co ten warunek? Po to ?e je?eli gracz nie jest w ?adnym gangu to si? wykona kod, a je?li PVar wynosi tu 1 i tu 1 to oznacza to, ?e kod nie mo?e zosta? ponownie wykonany.
@UP: No to musisz w takim razie zmieni? w zapytaniach z 'Grove' na 'Gang':
new str[168];
format(str, sizeof(str), "UPDATE `Players` SET `Gang` = '1' WHERE `Nick` = '%s'", PlayerName(playerid)); // Je?eli do konta gracza.
mysql_query(str);
Tam gdzie masz Ballas zr?b tak samo. No i tam gdzie masz PVary Grove, Ballas zr?b tak:
if(pickupid == ganggs)
{
if(GetPVarInt(playerid, "Gang") >= 1) return SendClientMessage(playerid, -1, "Nale?ysz ju? do jakiego? gangu");
GetPlayerSkin(playerid);
switch(random(3))
{
case 0: SetPlayerSkin(playerid, 105);
case 1: SetPlayerSkin(playerid, 106);
case 2: SetPlayerSkin(playerid, 107);
}
SendClientMessage(playerid, C_GREEN, "» Wst?pi?e? do gangu Grove Street. ");
SendClientMessage(playerid, C_GREEN, "» Mo?esz pisa? na czacie gangu wpisuj?c ! [tresc] np. ! elo . ");
SendClientMessage(playerid, C_GREEN, "» W ka?dej chwili mo?esz opu?ci? gang wpisuj?c komend? /gango . ");
new str[168];
format(str, sizeof(str), "UPDATE `Players` SET `Gang` = '1' WHERE `Nick` = '%s'", PlayerName(playerid)); // Je?eli do konta gracza.
mysql_query(str);
SetPVarInt(playerid, "Gang", 1);
return 1;
}
Po za tym po co Ci "GetPlayerSkin"?
@DOWN:
kamil3642, Tak, prosi?em koleg? aby mi specjalnie u?o?y? to zapytanie. A my?lisz ty logicznie czasami? On ma dwa pickupy, no i jak wejdzie w tego z Grove to zmieni mu warto?? Gang na 1 czyli ?e nale?y do Grove, potem mo?e u?y? PVara do komend, a ten warunek jest po to ?e je?eli np. gang wynosi 2 to kod si? nie wykona, tylko wy?wietli mu SCM... No i zamiast bezpo?rednio wpisa? '1' to ty wolisz
GetPVarInt(playerid, "Grove")
skoro to i tak na jedno wychodzi bo ten PVar i tak wynosi 1. Nie mam zamiaru si? z tob? k??ci? bo Ty zawsze masz racje.
Ostatnio zmieniony przez Wafelowski 2012-12-09, 21:35, w całości zmieniany 1 raz