Chc? zrobi? interior zrobi?em mapk? w MTA Map Editor i przekonwertowa?em i to co zrobi?em wygl?da mniej wi?cej tak :
tu skrypt na ?ciank? gdy podchodz? do obiektu pojawia si? z daleka go nie wida? nie wiem jak nada? mu inny vw bo podobno dopisuje si? t? ostatni? liczb? kt?r? dopisa?em ale mi co? nie trybi
Ale nie chodzi mi ?eby by?o wida? je z daleka bo to jest interior chc? ?eby to by?o w innym vw a jest w domy?lnym a z normalnymi obiektami jest w po??dku
[ Dodano: 2013-01-14, 17:42 ]
A jak zrobi?em tak jak w poradniku jest takie co?:
Streamer mia?em ca?y czas dopisany i wklejony
Wystarczy?o usun?? jeden plik i jest w porz?dku wi?c obiekty w domy?lnym vw s? widoczne
Obiekty interioru wpisane s? w taki spos?b :
A teraz pytanie mam takie jak sprawdzi? czy te obiekty dzia?aj? jak wej?? do tego vw 1
To jest m?j w?asny skrypt ?eby tam wej?? musz? co? wrzuci? ?
[ Dodano: 2013-01-14, 20:35 ]
Napisz? jedno wszy?ciutko dzia?a jak nale?y tylko jeden taki problem ?e jak wchodz? do interioru teleportem jestem w dachu ale to chyba dlatego ?e sufit za nisko ale jest fajnie
Zrobi?em tak : wsp??rz?dne wzi??em z Map Editor i zrobi?em takie co? na pocz?tek:
Nast?pnie w public OnGameModeInit() :
tylko pomyli?em id arrow z spadochronem i wyszed? tp ze spadochronu
i na koniec w public OnPlayerPickUpPickup(playerid, pickupid)
i
i wszy?ciutko gicior
[ Dodano: 2013-01-14, 22:15 ]
hmm... ale teraz przyda?y? si? jeszcze jeden problem i my?l? ?e ju? ostatni .. wi?c gdy wejd? teleportem do interioru gdy wchodz? na arrow kt?ry jest w ?rodku nic si? nie dzieje nie mog? po-prostu z niego wyj?? czy kto? mo?e w tym mi pom?c ?
I jeszcze pytanko czy kto? mo?e zarzuci? co? takiego jak jest na hrp ?e trzeba klikn?? alt+spacja ?eby do budynku wej?? ?