Polskich znak?w w textdrawie nie wy?wietlisz, ale je?eli Ci na tym bardzo zale?y, to mo?esz poprzez textdraw z kropk? lub przecinkiem dorobi? do literki np. o kreseczk? nad tym ;d ale kto by si? w to bawi?.
Co do gui - to w gui normalnie polskie znaki mi si? wy?wietlaj?, wi?c nie wiem czemu masz z tym problem.
Ale w jaki spos?b w GUI Ci nie wy?wietla polskich znak?w?
Czy ty m?wisz o okienkach GUI czy tak jak niekt?rzy b??dnie m?wi? gui na okienka menu - takie na ?rodku ekranu, co wygl?daj? jak s?aby textdraw, z czcionk? kt?r? da si? zmieni??
Inaczej mo?e, u?ywasz:
CreateMenu
czy
ShowPlayerDialog
Je?eli tego pierwszego, to dzia?a to na podobnej zasadzie co textdraw, polskiego znaku nie wsadzisz. A jak drugiego sposobu (prawdziwe GUI) to nie wiem czemu nie dzia?aj? Ci tam polskie litery.
Czyli mia?em racj?, kolejna osoba kt?ra na CreateMenu m?wi gui
Poszukaj na wiki sampa jak sie dodaje gui i jak to dzia?a, wszystko jest opisane, nawet angielskiego nie trzeba super zna?.
P.S. Nie ma znaczenia co ile ma linijek
To ?e co? jest d?u?sze nie oznacza od razu ?e lepsze, sam musisz si? zdecydowa? kt?rego gma bedziesz edytowa?.