Cze??! Chcia?bym stworzy? system za?adunk?w i roz?adunk?w, jednak nie wiem jak za to si? zabra? (tak wiem n00bik ze mnie )
To ma wygladac tak:
Ze gracz wpisuje /zlecenie
I pojawiaja mu sie zlecenie
Wybiera sobie wpisujac, np. /kurs [id zlecenia]
I pojawiaja mu sie znaczniki na mapie gdzie ma jechac, aby sie zaladowac, i gdzie ma jechac aby sie rozladowac
Mozna dac gotowy kod, ja go sobie najwyzej przerobie ^^
Pomyli?e? dzia?y, po gotowy kod zapraszam do dzia?u gie?da.
Czemu sobie komplikowa? ?ycie i robi? komend?? Zr?b w GUI list? z towarami, chyba wiesz jak si? robi. Jak sko?czysz i nie b?dziesz wiedzia? co dalej to daj zna?.
Tablica za?adunk?w + Tablica roz?adunk?w + Tablica zlece? (lub wczytywane z pliku/bazy je?li chcesz dynamicznie) do tego dochodzi ewentualnie losowanie zlece? je?eli co jaki? czas maj? by? dost?pne inne zlecenia, a reszta to operowanie na zmiennych.
RebelianT, Udzieli?em Ci pomocy, poda?em funkcje kt?rych potrzebujesz do wykonania takiego systemu. Teraz z tego powiniene? naskroba? jaki? kod i potem ewentualnie napisa? ponownie w razie problem?w, bo pisanie o przyk?adowym kodzie jest po prostu czekaniem na gotowca.
Dodajesz na g?rze mapy:
new pLadunek[MAX_PLAYERS];
Potem dodajesz tworzysz CMD:zlecenie(playerid, params[])
do tego dodajesz ShowPlayerDialog i CheckPointy, nie chce mi si? rozpisywa?, my?l?, ?e za darmo nikt ci tego nie zrobi.