chce dodac na serwer kurume ktora bedzie niezniszczalna by imitowala opancerzenie probowalem robic takie cos:
[lua]local vehicle = getPedOccupiedVehicle(localPlayer)
if getElementModel(vehicle) == 585 then -- tu dajesz id auta
if getElementData(source,"damageproof") then setVehicleDamageProof(source, true) return end
setVehicleDamageProof(source, false)
[/lua]
to jest niestaty caly kod, a zmiana z source na vehicle nic nie pomogla
[ Dodano: 2020-08-01, 08:33 ]
mam teraz takie cos: [lua]local vehicle = getPedOccupiedVehicle(localPlayer)
if getElementModel(vehicle) == 585 then -- tu dajesz id auta
if getElementData(vehicle,"damageproof") then setVehicleDamageProof(vehicle, true) return end
setVehicleDamageProof(vehicle, false)
addEventHandler("onClientResourceStart", root, vehicle)
[/lua] i dalej nie dziala
Je?li ustawisz na true, wtedy auto b?dzie niezniszczalne. Ustaw na true kiedy model to 585. Czyli ten pierwszy kod. Wklej b??dy db3. Pr?bowa?e? mojego GOTOWEGO kodu?
Wychodzi na to ze mam pobuggowany serwer poniewaz mam dokladnie tak:
czarna_magia.lua
[lua]addEventHandler("onVehicleEnter", getRootElement(), function()
if (getElementModel(source) == 585) then
setVehicleDamageProof(source, true)
end
end)
addEventHandler("onVehicleExit", getRootElement(), function()
if (getElementModel(source) == 585) then
setVehicleDamageProof(source, false)
end
end)[/lua] oraz meta.xml:
Mozliwe, ze masz "anty cheat" w?asnej roboty, kt?ry ustawia wszystkim pojazdom zniszczalno??. Jedyne co mo?esz zrobi? to szuka? frazy setVehicleDamageProof we wszystkich zasobach.
Do tego polecam Sublime text. Program jak notepad++ czy visual studio code, ale mo?esz poda? folder, wpisa? fraz? i szukam we wszystkich plikach tej frazy.
Dobra do zamkniecia, nic z tego nie bedzie bo jedyny skrypt ktory moze to blokowac jest zakodowowany ;| a miala byc taka fajna kuruma ktora sie nie niszczy