Witajcie, mam pytanie. Mo?ecie mnie naprowadzi?, lub da? jaki? przyk?ad kodu, na zabezpieczenie burrito dla danego skina ? Chodzi o to ?e burrito, wziete np z bazy BP Ultiamte, mo?e wsi??? tylko osoba, z skinem BP.
http://wiki.multitheftauto.com/wiki/OnVehicleEnter
Sprawdzasz, czy przy wej?ciu do pojazdu gracz ma wyznaczony skin. Je?li tak, pozwalasz mu na wej?cie do pojazdu, je?li nie, u?ywasz cancelEvent().
Lepiej by?oby to zrobi? na team'y, no ale jak uwa?asz
Na wiki masz przyk?ad.
Piorun, wyt?umacze ci to najpro?ciej jak potrafie.
Mam na swoim serwerze firme. Ma ona burrita itp.
Chce zabezpieczyc auta Z BAZY aby m?g? wsi??? do niego tylko pracownik BP Ultimate. I tak by dzia?a?o tylko na te burrita z bazy, te kt?re np. admin da z panelu mo?e wsiada? ka?dy.
Masz auta. Niekt?re s? podpi?te pod dan? frakcj?, a inne nie. Ty chcesz, by nie mo?na by?o wsi??? do tych posiadanych przez dan? frakcj? przez osoby "niepowo?ane". Dobrze zrozumia?em?
Je?eli tak to brzysiek ma racj? tak jak m?wi?em tylko pytanie jest teraz czy ty chcesz zrobi? te pojazdy w oparciu o skin czy o jak?? grup? (np. zapisan? w ACL).
Piorun, tak, tak dobrze kumasz. Ale ten kod, kt?ry poda? Brzysiek to jest na wszystkie auta. Np Police sf. A ja chce zeby burrita podpiete bylo tylko dla mojej frakcji, a reszta burrit do innych. I tak, chce zrobi? na ACL
Sprawdzasz czy gracz wsiada do pojazdu (u?ywasz zdarzenia podanego przez Brzy?ka).
Pobierasz dan? elementu (getElementData() - przy okazji "dane" ustawiasz przy pomocy setElementData()).
Je?eli dana elementu jest warto?ci? "true" to sprawdzasz czy dany gracz jest w danej frakcji. Je?eli false ko?czysz wszystko i normalnie zezwalasz na wejscie do pojazdu.
Je?eli nie jest w danej frakcji u?ywasz cancelEvent() czyli nie zezwalasz na wejscie do pojazdu.
Ja rozumiem to tak, ?e chcesz, by na serwerze by? np. burrito normalny i burrito nale??cy do frakcji. Dla wlasnie takich zalozen powy?szy algorytm b?dzie dzia?a?.
To mo?e zr?b tak ?e np tylko gracze w Teamie BP ultimate mog? wsiada? do buritto, a dla innych firm wybierz inne auta np "Pony" ma taki sam wygl?d jak Buritto.