Ot?? tworz? za???my kilka obiekt?w i chc? aby one by?y na ka?dym Virtual Wordzie, jak mam to zrobi??
W jakiej? wersji sampa wesz?a mo?liwo?? edytowania jakiego? tam obiektu za pomoc? strza?ek czy jako? tak, da kto? nazw? tej funkcji?
Chyba w sampie 0.3d wesz?a funkcja dzi?ki kt?rej mo?na klika? na dany textdraw i on reaguje na klikni?cie, poda te? kto? nazw? tej funkcji?
Chcia?bym przenie?? kilka skrypt?w z zapisu DOF2 na MySQL, co musz? zrobi? i jakiego poradnika najlepiej si? stosowa??(baz? MySQL mam i tego typu rzeczy)
Nie wiem jak w bazie danych stworzy? po prostu t? rubryczk? w kt?rej b?dzie zapisywa?.
A i jeszcze jedna sprawa, jest te? taka funkcja kt?ra zmienia tekstur? obiektu na inn?, m?g?by r?wnie? poda? kto? nazw??
U?yj streamera od Incognito i w argument virualworldid wstawiasz -1
EditObject(playerid); - t? funkcj? mo?esz edytowa? tylko obiekty dodane w skrypcie (utworzone za pomoc? funkcji CreateObject lub CreateDynamicObject) nie mo?na edytowa? obiekt?w dodanych domy?lnie.
Najpierw ustawiasz textdraw na zdolny do 'klikania' (funkcja TextDrawSetSelectable), nast?pnie dajesz funkcj? dla gracza SelectTextdraw(playerid, -1); i w callbacku OnPlayerClickTextDraw robisz odpowiednie operacje