Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-07-21, 14:10

akon823

Czekotubka :D

Na forum: 4815 dni
Nick w MP: Remik14

Piwa: 152

Respekt: 76,8

Witam
Mam pare problem?w.

1.Czy mo?na jako? wykry? czy pojazd jest w ruchu czy nie ? Mam pewna komend? i chcia?bym aby mo?na by?o t? komend? u?ywa? podczas gdy pojazd stoi :P // Dobra to ju? wiem bo przecie? mog? sprawdzi? czy silnik jest wylaczony :D

2.Jak zrobi? list? top 10 np. dostarczen :D Nie wiem jak si? za to kompletnie zabra? i prosz? o jakies nakierowanie albo przyk?adowy kod ;p

3.Czy kto? by mogl mi wytlumaczyc jak zrobi? prosty system gangu ?:p Stworz gang , dodaj gracza, wplac kase i co? jeszcze :P Prosz? r?wnie? o nakierowanie albo o kod przyk?adowy ;p

4.Czy kto? mo?e widzia? skrypt na lowienie ryb ?:p Tak to bym prosil o linka :D

Pozdrawiam

Podpis
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-07-21, 19:15

Kurio

Na forum: 5512 dni

Piwa: 17

Respekt: 76,3

1. Sprawd? pr?dko?? gracza, maj?c wy??czony silnik pojazd te? mo?e by? w ruchiu.
2. nie wiem o co ci chodzi. ale domy?lam si?, ?e je?eli stworzysz tablic? dla ka?dego dostarczenia i b?dziesz dopisywa? do ka?dego dostarczenia do zmiennej +1 a potem tylko sprawdzisz p?tl? kt?re dostarczenie ma najwi?ksz? "liczb?".
3. wytnij z jakiej? mapy
4. na google masz tego dziesi?tki, wystarczy poszuka?.

Wysłany: 2013-07-21, 22:15

akon823

Kurio, Takie posty to sobie zachowaj dla siebie bo zawiele to mi nie pomog?o i chyba je?li bym znalaz? w necie cokolwiek to bym tu nie pisa? nie ? Wi?c prosz? mi tu nie filozofuj bo si? pytam konkretnie a nie o odpowiedzi "Poszukaj w google"...

Podpis

Wysłany: 2013-07-21, 22:34

Kurio

Na forum: 5512 dni

Piwa: 17

Respekt: 76,3

Po pierwsze nie filozofuje, tylko m?wi? ?e tak? du.erel? w 5 sekund znajdziesz na necie, wi?c czemu nie wolisz tego zrobi?, tylko czeka? d?ugo na odpowied?, kt?ra jak i tak wiesz jaka b?dzie - u?yj google.
Rozumiem, jakby? sam znalaz? skrypt i mia? problem z rozszyfrowaniem o co w nim chodzi, jak co? zmieni?, a nie pro?ba o odszukanie tego.
Pro?by o odszukanie skryptu s? w innym dziale, chcia?bym zauwa?y?.

Ale prosz?, 1 wynik:
http://lmgtfy.com/?q=fishing+script+samp
(A je?eli takie co? Ci nie odpowiada, to napisz konkretnie jaki to ma by? skrypt - ?owienie w?dk?, komend?, na kutrze "rozci?ganie" sieci... sprecyzuj)

co do gangu - w jaki spos?b chcesz kogo? do??czy? do gangu?
i czy ma by? jako osobny skin, czy po prostu po spawnie ma by? od razu w gangu?

Ja to bym zrobi? tak, je?eli u?ywasz dini, to nowy plik GangXXX.ini i w nim zapisujesz nicki i przypisujesz 1 do nicku, je?eli chcesz go usun?? to 0 (przy pomocy jakiej? cmd).
Przy spawnie sprawdzasz czy gracz jest w gangu, jak jest to dajesz mi jak?? bro?,czy skin, czy spawn. nie wiem dok?adnie jak chcesz, ?eby to wygl?da?o.
Tak samo przy r??nych cmd - sprawdzanie czy jest w gangu.
?atwiej by by?o jakby? przy logowaniu spisywa? warto?? 1 lub 0 z pliku do zmiennej, u?atwi to potem sprawdzaniem "czy jest w gangu".
Daj jakie? szczeg??y jak chcesz, ?eby to wygl?da?o.

Wysłany: 2013-07-21, 22:37

Glut

Na forum: 4865 dni

Piwa: 5

Respekt: 47,6

1. Jest na googlach funkcja GetVehicleSpeed. Do tego warunek i ju?.
4. Wpisa?em w guglarce i zosta?em tym zasypany:
https://www.google.pl/sea...chrome&ie=UTF-8

Podpis
NA PRZYSZŁOŚĆ KRZYCZ GŁOŚNIEJ BO MAM APARAT SŁUCHOWY I NIE SŁYSZĘ LITER!

Wysłany: 2013-07-21, 23:16

akon823

Dobra dzi?ki o to mi chodzi?o o wyt?umaczenie :P z gangami jako? sobie poradz? :>

Podpis

Tagi: ruch :: komendy
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi