Witajcie, mam problem z rejestacj? i logowaniem. Wszystko dzia?a, fajnie, ale gdy ustawie w pliku ilo?? kasy to przy zalogowaniu zeruje j? i w grze i w pliku, wie kto? jak na to zaradzi?? Mi ju? pomys?y si? sko?czy?y, a walcze z tym ju? trzeci dzie?. Z G?ry Dzi?kuje. Dodam jeszcze, ?e oboj?tnie co zmienie, czy ustawie Admina na 1 czy HP zmienie to i tak wszystko si? zeruje.
Nie, nic nie zapisuje, nawet zrobi?em komende na dodanie kasy, i owszem dodaje, potem jest w pliku a jak wejde na serwer to mi zeruje, tak jest z wszystkim w pliku gracza.
Zeruje Ci wszystko, poniewa? nie ustawiasz tego nigdzie. Przy zapisywaniu do pliku powiniene? podawa? warto?ci, a nie zmienne, kt?re w tym przypadku s? puste.
W OnPlayerUpdate powiniene? porobi? tak.. Aby zmienia? warto?ci zmiennych z enuma, poniewa? ca?y czas s? puste. Przyk?adowo:
A zapisywa? wszystko dopiero przy wychodzeniu z serwera, a nie w OnPlayerUpdate
Bo teraz, jak si? zalogujesz, wczyta Ci wszystko z pliku, ale nic si? nie zmieni. Przyk?adowo PlayerInfo[playerid][pPosX] przy zapisywaniu b?dzie takie samo jak przy wczytywaniu.
Pozycj?(PosX, PosY, PosZ) przechowuj i zapisuj w floacie.
i dalej to samo, i nie wiem czemu jak jest licznik odwiedzin, to przy pierwszym logowaniu zmieni na 1. A potem stoi na 1, i nie idze w g?re. A HP ustawia na HP=1120403456. Nie wiem ju? co robi? nie tak, mo?e podam .pwn mapki?
[ Komentarz dodany przez: zajacp1: 2013-02-02, 12:35 ]
Pomagamy na forum!
EDIT: Ja to rozumiem, tylko nie chc?, by kto? inny, kto nie pomaga pobra?. Przepraszam.