Witam, ot?z mam ma?y problem zrobilem prawie caly system pojazdow nadszedl czas na kluczyki jakby i teraz zaczolem robic by wywala?o po wejsciu nie tego gracza co jest wlasciciel.Wiec tak zrobione jest tak .Ale nie wywala.Probowa?em jeszcze z np if(GetPlayerVehicleID(playerid) == Pojazd1 i tak samo z 2 i 3. ale nic z tego.Proboowalem jeszcze przypisac do gracza czyli max_players i playerid wszedzie ale to i tak przed sprawdzeniem domyslilem sie ze ta liczba bedzie tylko u gracza tego co wsiada,
a Pojazd1[vehid] np przypisuje takim sposobem przy spawnowaniu swojego pojazdu
.S? 3 takie funkcje bo kazdy gracz moze miec 3 pojazdy.Ma ktos jakis pomys? jak to zrobi? ;/??
Nie wiem czy dobrze zrozumia?em, ale chodzi Ci o blokad? tak?Pobierz pozycje gracza przed warunkiem czy gracz jest w?a?cicielem auta(czy kim? tam) je?li nie jest to go teleportuj do tamtej pozycji, ale pobierz pozycje przed warunkiem
To ma ktos jakis pomys? jak to zrobi? ;/ ? o co? tkiego dzia?a tylko ja mam pr?cz pojazd?w prywatnych pojzdy frakcyjne(robocze) i musze je jakos przypisac zrobilem tak if(newstate == PLAYER_STATE_DRIVER)
{
new vehid = GetPlayerVehicleID(playerid);
if(strcmp(PlayerName(playerid), VehicleInfo[vehid][Owner], false) == 0)
{
SendClientMessage(playerid,COLOR_WHITE,"Wsiad?e? do pojazdu!");
}
else
{
new string[48];
RemovePlayerFromVehicle(playerid);
SendClientMessage(playerid,COLOR_WHITE,"Nie posiadasz kluczyk?w do tego pojazdu!");
format(string, sizeof string, "Wlasciciel pojazdu: %s", VehicleInfo[vehid][Owner]);
SendClientMessage(playerid,COLOR_WHITE,string);
}
}
potem na g?rze new PojazdGracza1[MAX_PLAYERS]; i potem w spawnie pojazdu PojazdGracza1[playerid] = CreateVehicle ,ale to jakis bug sie robil bo czasami zadzialalo a czasami nie .;/