Mi chodzi o to aby ustawia?o tak auto wzgl?dem gracza aby by? ko?o drzwi kierowcy. O to mi dok?adnie chodzi ?eby pobiera?o obr?t gracza i tak ustawi?o auto aby ten m?g? od razu do niego wsiada? od strony kierowcy.
No pr?bowa?em i by?o ci??ko, poniewa? jak gracz stoi prosto w nie pami?tam kt?rym kierunku wszystko jest ok, ale jak si? obr?ci to sama zmiana obrotu nie wystarczy, potrzebna jest tak?e zmiana x czy tam y, a z tym jest troch? kombinowania, polecam ci zrobi? komend? z PutPlayerInVehicle na idealnych koordach gracza, ja tak mam i problemu nie ma ?adnego.
new Float:x, Float:y, Float:z;
new Float:a;
GetPlayerPos(playerid, x, y, z);
GetPlayerFacingAngle(playerid, a);
CreateVehicle(411, x, y, z, a, -1, -1, -1);
new vehid = GetPlayerVehicleID(playerid);
PutPlayerInVehicle(playerid,vehid,0);
SendClientMessage(playerid,0xC2FA05FF,"Dosta?e?/a? Infernusa!");
wszystko ok pobiera obr?t gracza tylko nie wsadza gracza do pojazdu tylko tak niby na dachu tylko skin jest wci?ty w dach i tyle co? ?le zrobi?e? z PutPlayerInVehicle bo nie dzia?a.
No jasne, bo pope?ni?e? b??d, pobra?e? ID pojazdu w kt?rym siedzi gracz, kiedy jeszcze tam nie siedzi, a ja g?upi na ?lepo skopiowa?em .
new Float:x, Float:y, Float:z;
new Float:a;
GetPlayerPos(playerid, x, y, z);
GetPlayerFacingAngle(playerid, a);
new vehid = CreateVehicle(411, x, y, z, a, -1, -1, -1);
PutPlayerInVehicle(playerid,vehid,0);
SendClientMessage(playerid,0xC2FA05FF,"Dosta?e?/a? Infernusa!");