Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-08-22, 01:46

akon823

Czekotubka :D

Na forum: 4816 dni
Nick w MP: Remik14

Piwa: 152

Respekt: 76,8

Witam
Oto kolejne moje pytania.

1.Jak zrobi? co? takiego , ?e ludzie z jakiego? tam teamu nie mog? strzela? w ludzi ze swojego teamu? Powiedzmy mam zdefiniowane ?e Zombie = 1 to ?e gracz jest w tym teamie i chce ze gdy strzeli w kogos innego z tego teamu to nie zabiera mu hp . Jak to zrobi??

2.Jak zrobi? co? takiego ?e np. je?li skin 30 uderzy kogo? innego to go zatruwa i temu zatrutemu wy?wietla jakiego? textdrawa i odbiera mu co sec np. 5hp . Wiem ?e si? tak da bo gdzie? to widzia?em :P

3.Jaki jest warunek , ?e je?li gracz ma jak?? tam bro? to ma mu co? tam zrobi? ?:D

4.Jak zrobi? co? takiego , ?e co np. 3h zmienia si? pogoda na inna?:D Chyba jaki? timer trzeba czy co? :P

Okej jak na razie tyle pyta? :P
Do nast?pnego razu .
Pozdrawiam ;P

Podpis
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-08-22, 01:55

IgrexolonO

Na forum: 6809 dni

Piwa: 1062

Respekt: 651,8
Respekt: 651,8Respekt: 651,8

1. http://wiki.sa-mp.com/wiki/SetPlayerTeam
2. OnPlayerTakeDamge

Kod:

if(issuerid != INVALID_PLAYER_ID && GetPlayerSkin(issuerid) == 30)
{
zatrujguwniaka(playerid);
}

3. Zale?y czy wyci?gni?ta bro? -> GetPlayerWeapon czy po prostu j? ma gdzie? w ekwipunku -> GetPlayerWeaponData.
4. OnGameModeInit:

Kod:

SetTimer("@_changeWeather", 1000*60*180, true);

Kod:

forward @_changeWeather();
@_changeWeather()
{
SetWeather(random(100));
return true;
}

Wysłany: 2013-08-22, 23:48

akon823

Czekotubka :D

Na forum: 4816 dni
Nick w MP: Remik14

Piwa: 152

Respekt: 76,8

1. Okej nie mam jak sprawdzi? ale ufam Ci ?e bd dzia?a? o Wielebny :D

2.Da si? jako? zrobi? aby by?y szanse 50% ?:D Ze np. raz jak uderzy to zatruje a raz jak uderzy to nie zatruje?:D I aby m?g? zatru? tylko z pi??ci ?:D

3.Dzi?gi o to mi chodzi?o :D

4.A jak bym chcia? zrobi? aby randomowo zmienia?y si? tylko 4 wybrane przezemnie warunki pogodowe ?:D To tylko w randomie zmieni? czy jak ?:P Czy zrobi? stocka w kt?rym b?dzie wyznacza?o , ?e wpisana warto?? nr1 to warto?? minimalna a wpisana 2 warto?? to warto?? maksymalna i aby co 3h wybiera?o mi?dzy wartoscia minimalna a maxymalna jakas liczbe i ustawialo pogode?:P czy mo?na jako? zrobi? z po?r?d wybranych id pog?d ?:D

Pozdrowionka :P

Podpis

Wysłany: 2013-08-23, 01:41

IgrexolonO

Na forum: 6809 dni

Piwa: 1062

Respekt: 651,8
Respekt: 651,8Respekt: 651,8

"akon823" napisał/a:

2.Da si? jako? zrobi? aby by?y szanse 50% ?:D Ze np. raz jak uderzy to zatruje a raz jak uderzy to nie zatruje?:D I aby m?g? zatru? tylko z pi??ci ?:D

Kod:

if(issuerid != INVALID_PLAYER_ID && GetPlayerSkin(issuerid) == 30 && weaponid == 0 && random(2) == 1)
{
zatrujguwniaka(playerid);
}

"akon823" napisał/a:

4.A jak bym chcia? zrobi? aby randomowo zmienia?y si? tylko 4 wybrane przezemnie warunki pogodowe ?:D To tylko w randomie zmieni? czy jak ?:P Czy zrobi? stocka w kt?rym b?dzie wyznacza?o , ?e wpisana warto?? nr1 to warto?? minimalna a wpisana 2 warto?? to warto?? maksymalna i aby co 3h wybiera?o mi?dzy wartoscia minimalna a maxymalna jakas liczbe i ustawialo pogode?:P czy mo?na jako? zrobi? z po?r?d wybranych id pog?d ?:D

Kod:

static stock const losowePogody[4] = {id1, id2, id3, id4};

forward @_changeWeather();
@_changeWeather()
{
SetWeather(losowePogody(random(sizeof(losowePogody))));
return true;
}

Tagi: teamy :: inne.
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi