Witam. Ot?? od niedawna mam pewien problem z plikiem, w kt?rym zapisywane s? pozycje z samp'a [chodzi o te z komendy /save]. Podczas, gdy chc? zapisa? jak?? pozycje, wyskakuje mi takie cu? "I can't open the savepositions.txt file for append".
Szuka?em pomocy na forum samp'a, og??em we wszystkich tematach z tym zwi?zanym w internecie. Pr?bowa?em przeinstalowania samp'a, gta, sam tworzy?em plik "savepositions.txt" [pr?bowa?em r?wnie? tej 'drugiej opcji': savedpositions.txt] i nic, dalej ten sam b??d. Wyczyta?em gdzie? r?wnie?, ?e przyczyn? mo?e by? ograniczanie uprawnie? dla aplikacji samp [?e nie mo?e tworzy?, ani otwiera? plik?w z zewn?trz], zmniejszy?em wi?c uprawnienia/zabezpieczenia i dalej kupa. Czy kto? by?by w stanie pom?c ?
Jaki system operacyjny? Kliknij PPM > W?a?ciwo?ci i zobacz zak?adk? zabezpieczenia. Mo?e tam co? nie tak. Og?lnie to taki plik powinien Ci si? sam stworzy?, a wi?c mo?esz go usun?? a nast?pnie wej?? na serwer i wpisac /save. Zobacz
Ja wiem jak rozwi?za?
Wejd? w dokumenty i usu? savedpositions.txt a jak nie zadzia?a to wejd? na kompa jako admin a je?eli nie masz takiej mozliwosci to poszukaj jak odblokowa? dokumenty bo zadaj? administratora
Pomoglem? Daj zimne PS je?eli nie zadzia?a nic z powy?szych to u?yj tego
Je?eli chodzi o skrypt to dzi?ki za wysi?ek, ale ju? zrobi?em sam nieco wydajniejszy .
Je?li za? chodzi o te prawa administratora, to ca?y czas siedz? na kompie jako adminek. Pr?bowa?em otwiera?, edytowa? plik, sampa, wszystko jako administrator. Nawet zmniejszy?em wymagane uprawnienia do mo?liwo?ci edycji plik?w przez sampa. Dalej klapa.
Og??em temat mo?na zamkn??, poniewa? mam skrypt, kt?ry dzia?a wprost tak samo jak w/w plik. Chyba, ?e kto? jeszcze b?dzie wiedzia? co zrobi?.