Wie kto? mo?e jak usun?? pojazd, z kt?rego gracz wysiad? wcze?niej? Przyk?adowo, wpisa?em komend? /v inf, dosta?em Infernusa i do niego wsiad?em, po chwili wysiad?em z niego i wpisa?em komend? /v nrg i jak teraz zrobi?, ?eby usun??o tego Infernusa. Pr?bowa?em co? zrobi?, ale nie usuwa ?adnego pojazdu.
Za pierwszym wpisaniem komendy, zrespawnowany pojazd zostanie przypisany do gracza, a za ka?dym nast?pnym zostanie usuni?ty, a na jego miejsce stworzony nast?pny.
A je?li chodzi ci o usuni?cie pojazdu po wyj?ciu z niego to:
public OnPlayerExitVehicle(playerid, vehicleid)
{
DestroyVehicle(vspawned[playerid]);
return 1;
}
Mam jeszcze jedno pytanie, bo ta funkcja, kt?ra wyszukuje id pojazdu, dzia?a dobrze, ale jak jestem w infernusie, i wpisz?, np. /v abc123 a takiego pojazdu nie ma, to usuwa mi ten pojazd, co w nim jestem, czyli w tym razie infernus i nie tworzy nowego pojazdu jakim powinno by? abc123 bo takiego nie ma. Moje pytanie brzmi: jak zrobi?, aby sprawdzi? czy dane ID pojazdu jest poprawne. Poni?ej dam funkcj? i komend?: