1. Jak zrobi? misje?:D Chcia?bym si? dowiedzie? od pocz?tku do ko?ca jakich funkcji u?yc itd. chodzi mi o to aby po wybraniu czegos tam w gui pojawial si? pickup do kt?rego musimy si? dosta? i po wej?ciu w pikup wyskakuje np. gui ze mamy wsi??? do pojazdu kt?ry stoi obok i pojecha? do nast?pnego checkpointu i po wjechaniu w niego pokazuje si? zn?w gui ?e mamy i?? gdzie? tam i znale?? pickup kt?ry widzi tylko ten gracz i po wej?ciu w pickup np. kasa 100 dolcuuff
2.Powiedzmy ?e bym chcia? zrobi? co? taiego i? po wybraniu w gui ubiera np. ma kogo? kask i chce zapisa? ten kask do pliku aby ten kask mia? na zawsze da si? tak?:P Chodzi tu o dodatki na skina (ubrania):D
3.Jak zrobi? pojazdy na nick z zapisem do pliku itd. nie prosz? o ?adnego gotowca a o nakierowanie bo nie wiem jak to zrobi? konkretnie to chce aby gracz m?g? kupic sobie motor na nick powiedzmy quada i gdy kto? inny wsi?dzie na jego motor to go z niego wysadza Oraz aby gracze mogli sprzedawa? tego quada czyli jednemu zabiera a daje drugiemu Pomo?e kto? ?:P
4. Czy da si? zrobi? jako? co? takiego , ?e po wci?ni?ciu klawisza "m" pokazuje mapk? gta lub jaki? tam m?j obrazek ?:D
Okej to na razie tyle . Nie chce od Was gotowc?w a nakierowania jak by to mo?na by?o zrobi? lub przyk?adu jakiego? .
Dzi?ki za pomoc.
Pozdrawiam
Co do 1.
Ciekawy pomys? i wiele razy my?la?em nad czym? takim, jeden problem to pickup kt?ry widzi tylko jeden gracz, pytanie to nie czy tylko on b?dzie go widzia?, ale czy tylko on b?dzie m?g? go podnie??.
Gui oczywi?cie jako dialog, nale?a?oby ko?o ka?dego pickupa umie?ci? kilka jak nawet kilkana?cie pojazd?w, poniewa? gracze mog? r?wnie? robi? t? misj? i zabra? cz??? aut, mo?liwo?? inna to tworzenie auta za ka?dym razem gdy kto? we?mie pickup, lecz to mo?e by? problematyczne chocia? pod wzgl?dem gdy kilkoro graczy naraz we?mie ten sam pickup. Stworzy si? kilka aut w jednym miejscu i b?dzie troch? burdel
Co do reszty odpowiem jedynie og?lnikowo:
2. Tak, da si?
3. Ja tam bym liczy? jednak na gotowca
4. Jasne, odpowiedni warunek i include, da si? napewno w SAMP