Wyja?ni? ci co robi ten break w Twoim kodzie. Ot?? gdy p?tla zrobi jeden "przebieg", od razu zostaje przerwana, i przechodzi do nast?pnych krok?w.Innymi s?owy, nie zrobi Ci pe?nej listy gdy? zostaje przerwana po 1 obiegu.
W jaki spos?b robi Ci si? niesko?czenie wiele frakcji na li?cie?
Wiesz jak dzia?a p?tla for?
nr < LIMIT_FRAKCJI - to jest warunek, kt?ry musi by? spe?niony aby p?tla si? wykona?a, wi?c je?eli wykonuje si? niesko?czenie wiele razy to masz zmienn? LIMIT_FRAKCJI niesko?czon??
Usu? te break jak m?wi adamoloxD i musi dzia?a?, jak nie to poka? screen jak to wygl?da na serwerze po wpisaniu tej cmd.
Oj pany, pany. Tutaj wystarczy p?tla for + jaki? warunek (ja akurat umiescilem go w petli for, kazdy obieg petli bedzie sprawdzal czy nie przekracza wartosci LIMIT_FRAKCJI i czy id frakcji jest wieksze od 0).
Trzymaj:
Tey, Jakby? nie widzia?, to ka?dy z powy?szych napisa? ?e wystarczy p?tla for, a wed?ug mnie nawet nie trzeba sprawdza? tego id, nie wiem po co sprawdzasz ten id?
DWD99, nie my?l? ?e ca?y rozmiar stringa zostanie zape?niony, wi?c da?bym mniejszy. Chyba 30 frakcji nie masz na serwie
Po co mia?by tworzy? wi?cej miejsc na frakcje ni? ich ma w gm'ie ?
ma 7 frakcji - ustawia 7, jak doda kolejna frakcje nawet potem, to zmeni tylko zmienna na 8... po co tworzy? wi?cej pustych frakcji?
Wszystko zale?y od tego ile da? tego "limitu_frakcji" a nie s?dze ?eby da? wi?cej,
no chyba ?e da?, no to wtedy masz racj?.