Witam! Mam skrypt na salon samochod?w.
Wiadomo. Podchodz? do auta wpisuj? /kup i spawnuje mi auto przed salonem.
Teraz chcia?bym wiedzie? jak zrobi?:
1. Aby kupione auto by?o przypisane na nick, tego co kupi?.
2. Aby owe auto zosta?o zapisywane na zawsze (gdy wyjdzie i wejdzie na server nadal b?dzie (nawet respawn nie usunie go)
3. Zrobi? komende /menu i w niej respawn | unrespawn (wiadomo o co chodzi)
P?ki co mo?e by? bez 3 pkt, ale najbardziej zale?y mi na 1 i 2. Za pomoc b?d? browarki (za szybk? i konkretn? pomoc nawet + 10 browar?w).
To tak, dajesz sobie zmienn? new pojazdgracza[MAX_PLAYERS]; w kt?rej zapisujesz model pojazdu. Zapisujesz t? zmienn? przy wej?ciu i przy wyj?ciu.
Nast?pnie dajesz zmienn? np new pojazd[MAX_PLAYERS] = -1; i przy spawnie przypisujesz jej id zespawnowanego pojazdu a przy odspawnie usuwasz pojazd kt?ry ma id takie jak w zmiennej oraz nadajesz jej warto?? -1.
Wtedy gdy zmienna wynosi -1 gracz nie ma zespawnowanego pojazdu a gdy inn? warto?? to posiada ju? pojazd na mapie.
Gdy gracz spawnuje pojazd nadajesz mu modej kt?ry przechowujesz w zmiennej pojazdgracza[playerid].
Ca?a filozofia
Podpis
NIE POMAGAM NA GG! NIE PISAĆ W TYCH SPRAWACH GDYŻ OD RAZU BLOKUJĘ
Inferno zrobi?em jak ty pisa?e? ale jest problem. Gdy kupuje pojazd prywanty wszystko Okej. Gdy unspawnuje pojazd. On Znika wszystko Okej. Ale nie mog? go potem Spawnowa?. Komenda na SPAWN