Witam wszystkich bardzo serdecznie mam problem bo nie mog? znale?? Weapon time czyli np minigun ustawiony przez administratora na okre?lony czas w textdrawie najlepiej by?o by w zcmd prosz? o pomoc z g?ry dzi?kuj?.
------------------------------------------------------------------------------------------
Je?eli ten dzia? jest nie prawid?owy prosz? przenie?? ! .
Wklej co trzeba, gdzie trzeba i powinno dzia?a?. Popraw sobie kolorki itd.
TextDrawa nie chcia?o mi si? robi?, ale to da si? ?atwo przerobi?. Musisz stworzy? TextDrawa, wy?wietla? go w tej komendzie i uruchamia? timer kt?ry go co sekund? b?dzie od?wie?a?. W DisableMinigun wystarczy go ukry?.
C:\Users\?ukasz\Desktop\WGSP(81) : warning 204: symbol is assigned a value that is never used: "minigunEnabled"
Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase
1 Warning.
1 warning !
wszystko wskazuje na minigunEnabled = false;
i minigunEnabled = true; prosz? pom?? !.
To ju? nale?y do Ciebie. Error ten m?wi o tym, ?e nic nie zrobi?e? z t? zmienn?. Przez to spr?buj j? jako? wykorzysta?. Dam Ci przyk?ad.
#1 -> Gracz zabija gracza z u?yciem Miniguna.
#2 -> Sprawdzamy czy zmienna jest w??czona.
True: <- Je?li jest "w??czona", to nic nie zrobimy graczowi.
False: <- W przeciwnym razie mo?emy go zbanowa?, za omijanie blokady.
#1 -> Kod kt?ry Ci da?em | Nie.
#2 -> DisableMinigun() | Tak.
#3 -> Komenda | Tak.
Patrz?c na to od boku, to si? skompiluje i tak dalej.. Ale zale?y jaki wynik pracy chcemy otrzyma?. Dam Ci przyk?ad z ?ycia. Mama wysy?a Ci? po bu?ki do sklepu. Do tego te? tworzymy now? zmienn? - "bool:naZakupach". W tym momencie definiujemy j? od razu na warto?? prawdziw?.
Ale teraz spotykasz jakiego? karka, 100 kilo wagi, napakowany s k u r w e s y n, wida? ?e siedzi na si?ce z 2 godzinki dziennie. No c??, kark nie przebiera w s?owach i kilka razy dostaje Ci si? po twarzy. Przyjmijmy teraz, ?e przeje?d?a obok karetka i obserwuje Cie. Patrzy na Twoj? zmienn?, czy by?e? na zakupach (bo pami?taj, ?e na zakupach wszystko si? mo?e zdarzy? ). Teraz je?li jeste? na zakupach, karetka do Ciebie podjedzie, je?li nie, to pojedzie dalej.
[ Dodano: 2013-03-10, 01:25 ]
Mam pro?b? jeszcze jedn? ot?? czy m?g? by? mi to przerobi? na textdraw po lewej stronie na dole oczywi?cie nie na samym dole je?eli to jest zbyt trudne to ju? ok ale mimo to dam ci piwko za ch?ci .
Dla przyk?adu je?li stworzysz sobie zmienn? dla TextDrawu o nazwie "s?odkiBalonik69" i stworzysz go w OnGameModeInit/OnFilterScriptInit to mo?esz ustawi? na nim tekst i pokaza? go graczom po w??czeniu "weapon time'u":
+
Ostatnio zmieniony przez IgrexolonO 2013-03-10, 01:35, w całości zmieniany 1 raz