Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2018-09-02, 23:04

The Pies

Na forum: 6389 dni
Nick w MP: ThePies

Piwa: 3

Respekt: 50

Witam mam problem z edycja pliku .pwn
S? np rzeczy typu :

* if (Player[playerid][wg] > 0)
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "›› |B??d| Jeste? na Wojnie gang?w nie mo?esz u?ywa? komend wyj?tki: /wgexit /pm /raport");
return 0;

i to na niebiesko chce edytowa? aby pisa?o co? innego ale jak kompiluje plik to pisze to co poonizej

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
C:\Users\Ja\Desktop\SERWER\Serwer2018\gamemodes\PTrapS.pwn(9) : fatal error 100: cannot read from file: "kolory"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam wgrane includy/pluginy
skrypt?w nie mam wgranych

A TO LOG JEST : server_log

Cytat:

----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3.7-R2, (C)2005-2015 SA-MP Team

[19] filterscripts = "" (string)
[19]
[19] Server Plugins
[19] --------------
[19] Loading plugin: mine
[19]

[19] ===============================

[19] mine plugin loaded.

[19] (c) 2011 Dinx Pedr

[19] 0.3d-R2 500 Players "edd"

[19] ===============================

[19] Loaded.
[19] Loading plugin: beemer
[19]

*** Streamer Plugin v2.7.9 by Incognito loaded ***

[19] Loaded.
[19] Loading plugin: Instories
[19]

[19] ------------------------------

[19] Plugin Instories v1.0

[19] Loaded

[19] ------------------------------

[19] Loaded.
[19] Loaded 3 plugins.

[19]
[19] Filterscripts
[19] ---------------
[19] Loaded 0 filterscripts.

[19] Number of vehicle models: 0

Po usunieciu z folderu "Pawno" folderu "include"

mam b??d

C:\Users\Ja\Desktop\SERWER\Serwer2018include\YSI\y_utils.inc(232) : warning 201: redefinition of constant/macro (symbol "strcpy(%0,%1)")

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2018-09-03, 10:02

ProBaton

Emeryt GTA

Na forum: 3825 dni
Nick w MP: ProBaton

Piwa: 2756

Respekt: 430

fatal error 100: cannot read from file: "kolory"

Oznacza, ?e nie masz includu kolory, mo?e zamie? to na colors.

Je?li chcesz zmieni? kolor na inny to w miejscu "Tutaj Kolor" dajesz jaki chcesz mie? kolor, np COLOR_RED, COLOR_GREEN, COLOR_WHITE, wszystkie kolory masz w pawno/include i colors.inc

SendClientMessage(playerid, Tutaj Kolor, "›› |B??d| Jeste? na Wojnie gang?w nie mo?esz u?ywa? komend wyj?tki: /wgexit /pm /raport");

ps, je?li nie masz include colors, masz tutaj m?j, https://www37.zippyshare.com/v/oAnuHCPE/file.html

S? tam kolory po polsku, otw?rz go i znajdziesz kolory, kt?re chcesz :D

Wysłany: 2018-09-03, 18:53

The Pies

W?a?nie w paczce mam include i mam kolory.inc ... dlatego pytam ocb?

colors.inc te? mam ....

Kiedy przenios?em folder z SERWER do PAWNO>INCLUDE

i wrzucilem wszystkie INCLUDE tam gdzie mam folder pawno>include

a include z folderu gdzie jest gamemodes,plugins, serwer.cfg itd to usuna?em

i teraz mam taki b?ad

C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\pawno\include\YSI\y_utils.inc(232) : warning 201: redefinition of constant/macro (symbol "strcpy(%0,%1)")
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(74) : warning 201: redefinition of constant/macro (symbol "C_CZERWONY")
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(75) : warning 201: redefinition of constant/macro (symbol "C_ZIELONY")
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(1468) : error 017: undefined symbol "ZLOTY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(1474) : error 017: undefined symbol "CZERWONY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(1479) : error 017: undefined symbol "CZERWONY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(1506) : error 017: undefined symbol "CZERWONY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(1513) : error 017: undefined symbol "ZLOTY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3892) : error 017: undefined symbol "BIALY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3895) : error 017: undefined symbol "CZERWONY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3898) : error 017: undefined symbol "CZERWONY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3901) : error 017: undefined symbol "CZERWONY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3903) : error 017: undefined symbol "S_CZERWONY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3903) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3903) : error 001: expected token: ";", but found "-identifier-"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3903) : error 017: undefined symbol "S_OLIWKOWY"
C:\Users\Ja\Desktop\a_spawn\gamemodes\PTrapS.pwn(3903) : fatal error 107: too many error messages on one line

Wysłany: 2018-09-03, 21:41

Michatex

PAWN Dev.

Na forum: 3848 dni
Nick w MP: Michatex

Piwa: 1153

Respekt: 80

Pozamieniaj CZERWONY na COLOR_RED, ZOLTY na COLOR_YELLOW itd. Otw?rz sobie ten kolory.inc i zajrzyj na definicje.
W edytorze u?yj skr?tu klawiszowego CTRL + H i w pierwszym polu tekstowym wpisz jaki tekst chcesz zamieni?, a w drugim na jaki tekst chcesz zamieni?. Czyli w pierwszym polu np. ZOLTY, a w drugim COLOR_YELLOW.

Podpis
Jeśli Ci w czymś pomogłem nie zapomnij o wystawieniu PIWA w ramach podziękowań. Mile widziany również jest RESPEKT.

Wysłany: 2018-09-05, 00:03

The Pies

"Michatex" napisał/a:

Pozamieniaj CZERWONY na COLOR_RED, ZOLTY na COLOR_YELLOW itd. Otw?rz sobie ten kolory.inc i zajrzyj na definicje.
W edytorze u?yj skr?tu klawiszowego CTRL + H i w pierwszym polu tekstowym wpisz jaki tekst chcesz zamieni?, a w drugim na jaki tekst chcesz zamieni?. Czyli w pierwszym polu np. ZOLTY, a w drugim COLOR_YELLOW.

Zrobi?em tak to teraz mam b??d a z reszt? mialem TextDrawColor(PowitanieTD, COLOR_RED); ci?gle a nie KOLOR_CZERWONY ;p zero pomocy wci??.

pawno\include\YSI\y_utils.inc(232) : warning 201: redefinition of constant/macro (symbol "strcpy(%0,%1)")

Header size: 11560 bytes
Code size: 208044 bytes
Data size: 1811052 bytes
Stack/heap size: 16384 bytes; estimated max. usage: unknown, due to recursion
Total requirements: 2047040 bytes

1 Warning.

Wysłany: 2018-09-05, 10:42

ProBaton

Emeryt GTA

"Pies" napisał/a:

"Michatex" napisał/a:

Zrobi?em tak to teraz mam b??d a z reszt? mialem TextDrawColor(PowitanieTD, COLOR_RED); ci?gle a nie KOLOR_CZERWONY ;p zero pomocy wci??.

pawno\include\YSI\y_utils.inc(232) : warning 201: redefinition of constant/macro (symbol "strcpy(%0,%1)")

Header size: 11560 bytes
Code size: 208044 bytes
Data size: 1811052 bytes
Stack/heap size: 16384 bytes; estimated max. usage: unknown, due to recursion
Total requirements: 2047040 bytes

1 Warning.

Gamemode si? skompilowa?, ten warning nie powinien przeszkadza? w dzia?aniu serwera.

Wysłany: 2018-09-06, 20:24

The Pies

Gamemode si? skompilowa?, ten warning nie powinien przeszkadza? w dzia?aniu serwera.[/quote]

No dobra, lecz wci?? wartosci, nazwy "informacji" etc. Si? nie zmieniaj?.... imo ze "kompiluje" zapisuje itd.

Wysłany: 2018-09-09, 20:56

ProBaton

Emeryt GTA

"The Pies" napisał/a:

Gamemode si? skompilowa?, ten warning nie powinien przeszkadza? w dzia?aniu serwera.

No dobra, lecz wci?? wartosci, nazwy "informacji" etc. Si? nie zmieniaj?.... imo ze "kompiluje" zapisuje itd.[/quote]

a spr?buj usun?? plik gamemoda .amx i skompilowa? i czy stworzy si? .amx, ale powinien skoro odpalasz serwer, gdyby by? jaki? b??d .amx by znik?o.

spr?buj crashdetect doda? by? mo?e co? wypluje, link poni?ej schodzisz do Download i wybierasz opcje na Linux, windows.

https://gtao.pl.com/showthread.php?t=262796

Tagi: edycja :: mapy :: robic
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi