Witam chcia?bym si? nauczy? pisa? skrypty w lua mam nawet pomys? jak ta praca mia?a by wygl?da? tylko brak mi do?wiadczenia i nawet nie wiem od czego zacz?? mi?o by te? by?o jak by kto? wyt?umaczy? co musi by? napisane po stronie servera i client'a z g?ry dzi?ki :]
My?la?em nad prac? wo?enia mebli do domu ,?e mam np w aucie krzes?o wyjmuje je wchodz? do interioru i odk?adam co? mi si? wydaje ,?e to b?dzie do?? zaawansowany skrypt ,ale my?l? ,?e z pomoc? Tego forum jako? mi si? uda
Dopiero teraz od?wie?y?em i zobaczy?em co napisa?e? ,ale nie wiem czy to dobrze czy ?le napisa?em sobie linijk? na blip marker i zaczynam pisa? gdy wejd? do markeru stworzy auto na koordynatach tylko jest problem ,?e to si? nie dzieje ;/ stworzy?em takie co?
Dobrze jednak postanowi?em stworzy? to realniej tzn. ,?e pojazdy s? ju? stworzone wchodz? i jad? mam jednak p?tle pojazdy si? tworz? u?y?em funkcji setElementFrozen by jaki? gracz nie wypycha? nigdzie pojazdu ,a teraz mam pytanie czy jest na to jaka? funkcja ,?e gdy gracz wejdzie do pojazdu "odmra?a go" czy musz? doda? zdarzenie ,?e gracz wchodzi do pojazdu ?
[ Dodano: 2016-08-30, 10:51 ]
Dobrze poradzi?em sobie z tym sam doda?em zdarzenie lecz teraz mam b??dy ,poniewa? na pocz?tku pokaza?o mi komunikat ,?e rozpoczynam prace ,a teraz po restarcie skryptu ca?y czas ukazuje si? napis ,?e mam aktywne zlecenie.