Zrobi?em mape typu RPG i serwer . I mam problem . Jak wchodz? na serwer to mam czarne t?o . Potrzebuje instrukcji do lua :
1. Jak zrobic w?asnego gamemoda , dac do niego w?asn? map? i go za?adowac na sta?e na serwie,
2. Frakcje (policja, taxi ,pogotowie , salon itp. )
3. Skrypty z komendami na otwieranie i zamykanie bramy.
Og?lnie to potrzebuje instrukcji od podstaw jak zrobic w?asne RPG .
Moze jest ktos kto to umie i za?ozy ze mn? serwer tego typu ? Odpowiedzcie na to i na tamte pytania .
To stworzenia frakcji musisz wykorzysta? createTeam.
Do poruszania obiekt?w mo?esz wykorzysta? funkcje moveObjekt wszystko znajdziesz na stronie kt?r? ci poda?em.
PS.
Sam takiego gamemoda jak RP w mta nie zrobisz chyba ?e masz cierpliwo?? i bardzo du?o wolnego czasu.
Ja wiem . . . Ale ten gamemod to ogolnie wszystko co ma byc na serwie ? Nie ?ape sie na wiki.mtasa.com . Czy jest ktos kto poda mi tutaj gotowy skrypt do ruchomej bramy z wyjasnieniem gdzie , co , w jakim miejscu ma by? ?
Damiano_xD, bez urazy, ale je?li nie ?apiesz si? na wiki.mtasa.com to od razu sobie odpu?? bo nic nie zrobisz. Je?li si? nie ?apiesz bo tak po prostu to jeszcze p?? biedy, uzbr?j sie w cierpliwo?? i szukaj, a mo?e co? znajdziesz. Ale je?li si? nie ?apiesz a do tego nie znasz do?? dobrze j?zyka angielskiego, w?oskiego b?d? rosyjskiego (bo w tych trzech najcz??ciej tam jest wszystko opisywane), to od razu mo?esz zapomnie? o tworzeniu czegokolwiek, bo nie zrobisz nic ale to nic.
Nikt poradnik?w do MTA pisa? nie bedzie, z prostych przyczyn. Jest wiki, jest forum developerskie i tam jest wszystko