Witam. Czy kto? m?g?by mi poda? przyk?ad math.random (i najlepiej wyt?umaczy?). Dobrze by by?o, aby kto? m?g?by zrobi? mi taki przyk?ad z losowaniem marker?w w danym miejscu w tabeli.
Druga sprawa, variant. W 3ds maxie doda?em do FBI Ranchera belk? i nazwa?em j? extra1. W schematic vievw podpi??em j? pod "chassis". Po za?adowaniu na lokalnym serwerze, gta sa: mi crashuje.
local myTable = {
{x, y, z},
{x, y, z},
{x, y, z}
}
function createRandMark()
local x = math.random(1, #myTable)
local marker = createMarker ( myTable[x][1], myTable[x][2], myTable[x][3], "cylinder" )
-- createMarker ( float x, float y, float z [, string theType = "checkpoint", float size = 4.0, int r = 0, int g = 0, int b = 255, int a = 255, visibleTo = getRootElement( ) ] )
end
addCommandHandler("random", createRandMark)
w komentarzu masz createMarker z wiki, w sensie argumenty jakie mo?na zawrze?, wi?c to te? mo?esz uzupe?ni? pr?cz tych pozycji.
marcin778, Naprawi?em. Czy da si? po stronie serwera zrobi? tak, ?e: po wej?ciu w marker graczowi tworzy si? kolejny i nadaje na niego blip (widzi go tylko gracz). Je?eli trzeba by?o u?y? trigger prosi?bym o przyk?ad oraz wyt?umaczeniu jakich i kiedy argument?w u?ywa?.
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018