Cze??, mam takie konkretne pytanie.
Zabieram si? za robienie serwera, o jakiej tematyce zdradzi? nie mog?, na pewno b?dzie to innowacja, lecz nie zak?adam, ?e serwer na pewno b?dzie.
Opanowa?em lua, do takiego stopnia by porobi? to co potrzebuj?, jak b?dzie problem to tu si? zg?osz?, jednak nie jestem pewny co do robienia Gamemod'a.
W folderze Gamemodes, czy Gamemode, znajduje si? prosty przyk?ad Play, lecz chcia?bym zrobi? takowy sw?j, ale nie bardzo wiem co mia?bym w owym Gamemodzie zamie?ci?, wcze?niej bazowa?em na prostych skryptach, jako? nie zwracaj?c uwagi na Gamemod'y, lecz waszym zdaniem, co op?aca si? wstawi?, jaki kod. Sam spawn? A jak tak to w jaki spos?b. Ogarniam to, ?e za pomoc? funkcji z wiki, spawn itd, lecz tu rozwija si? drugi problem, raz kombinowa?em i mia?em czarny ekran, dlatego mogliby?cie przedstawi? mi w jaki taki optymalny spos?b zrobi? spawn? Jednak co gdybym nie chcia? takiego spawn'u, np patrz?c logicznie przy pobieraniu zawarto?ci serwera przeniesie mnie do ?wiata, zespawnuje, a ja bym chcia? by przy pobieraniu nie da?o si? biega?. Czy mo?e po prostu rozwi?zaniem tego jest onPlayerLogin, a dopiero spawn. Z mojej strony ta sklejka troch? przecz?cego tekstu jest dla was pewnie dziwna, ale od zawsze mam problem z tym gamemode, nie wiem nigdy jak to poprawnie napisa? i co tam ma by?, to co chc?, ale co optymalnie tam w?o?y? by nie duplikowa? tego w resourc'ach.
|