|
Wysłany: 2014-09-14, 19:24
|
|
OnyxIsHere

Nick w MP: #WakeDaFucUp
|
|
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tutaj nowym na forum i mam nadziej? ?e b?dzie nam si? fajnie dogadywa?o
Wi?c przejd? do sedna sprawy, jestem nowicjuszem, nie rozumiem wielu rzeczy z skrypt?w, lua i tak dalej wi?c je?eli mo?na w miare jasno piszcie
Robi? w?asn? map? (nie do serwera a raczej dla fanu o serwerze mo?e kiedy? pomy?l?) pod sp lub gamemode DayZ i tutaj s? moje pytania :
Sk?d mog? pobra? jakie? budynki z oryginalnego DayZ ?
Jak wgra? te budynki ?
Oraz czy je?eli pobra?em pliki z X serwera to mog? u?y? np. podmianek drzew, budynk?w ? I w jakim folderze one si? znajduj? ?
Je?eli mo?na to wyja?nijcie krok po kroku z g?ry Wam bardzo dzi?kuj?.
Z g?ry przepraszam za pewnie b??dny dzia?.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-14, 20:17
|
|
|Mlody|
Szatan ponad Szatana

Nick w MP: Akiver
Piwa: 205
|
|
|
|
Wiec tak, budynki a bardziej textury znajdujesz w internecie, sam robisz lub podobnie potem podmieniasz w kodzie za dane id obiektu i masz podmianke. Co do textur z X serwera to powinny byc w folderze podmiany lub w rozsiane po innych folderach sprawdzisz w: folderze MTA SA.
|
Podpis
Fast Life RPG |GTA V - Misje, napady na banki, wyścigi i wiele innych atrakcji|NFS - Stwórz swoją anarchię, zostań królem wyścigów, zdobywaj osiągnięcia.. Fast Life RPG - 20%
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-14, 20:31
|
|
MeeShuffle
Programista/Grafik

Nick w MP: Shuffle
Piwa: 8575
|
|
|
|
Obiekty tworzysz w mapeditor, kt?re potem nale?y podmieni?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-15, 16:23
|
|
OnyxIsHere

|
|
|
|
Dzi?kuj? za odpowiedzi tutaj kolejna moja pro?ba.
Czy kto? mo?e da? linka do strony na kt?rej s? dobre podmianki (czyt. DayZ) lub co? podobnego ?
Tutaj ju? co? wi?kszego, mo?ecie u siebie sprawdzi? w folderu mta z dowolnego serwera gdzie to wszystko si? zapisuje i poda? mi gdzie to jest ?
Z g?ry dzi?kuj?
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-15, 18:06
|
|
|Mlody|
Szatan ponad Szatana

|
|
|
|
Wi?c tak pliki z serwer?w wchodzisz w folder gdzie zainstalowa?e? MTA:SA >> mods >> deatmach >> resources >> i masz foldery z pobranych zasob?w serwera. >> oznacza nast?pny folder, krok. Nie polecam, oraz nie zach?cam do 'wykradania' czyich? podmianek z serwer?w
Na http://letsggl.it/?q=posz...o+nie+boli+%3A) znajdziesz
|
Podpis
Fast Life RPG |GTA V - Misje, napady na banki, wyścigi i wiele innych atrakcji|NFS - Stwórz swoją anarchię, zostań królem wyścigów, zdobywaj osiągnięcia.. Fast Life RPG - 20%
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-15, 19:13
|
|
OnyxIsHere

|
|
|
|
Oczywiste jest ?e nie kradne innych rzeczy z serwera X
Tutaj widz? w tych folderach pliki .dff .txt (chodzi o bronie) a przy np folderze z jakim? medycznym namiotem s? takie : medictent.col .dff .txt
Jak je moge wgra? na edytor mapy w MTA ?
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-15, 19:14
|
|
|Mlody|
Szatan ponad Szatana

|
|
|
|
pliki txt i dff to podmianki
|
Podpis
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-15, 19:28
|
|
OnyxIsHere

|
|
|
|
Wiem ?e to s? podmianki ale jak je mog? wgra? ? Chodzi mi tylko o ten np. namiot
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-09-15, 19:58
|
|
|Mlody|
Szatan ponad Szatana

|
|
|
|
Poprzez kod. Tworzyszcfolder plik lua oraz mete i pliki podmiany. Kod bym Ci podal ale na fonie mi sie zle pisze na forum. Ale juz byly tematy z kodem podmiany, google tez ma
|
Podpis
|
|
|
|
|
|
| Tagi: nowe :: obiekty :: mapie. |
Anonymous

Na forum: 245 dni

|
Anonymous Koniecznie zajrzyj na:
|