Je?eli masz to pod SQL i masz tabelk? to ju? masz w sumie 90% sukcesu.
A je?eli chcesz wej?? na s?u?b? to musisz znalesc na necie albo napisz do mnie to dam ci s.duty kt?re jest odpowiedzialne za wchodzenie jak i konczenie s?u?by.
A jak robisz serwer to polecam SQL bo ma wi?cej mo?liwo?ci jak dla mnie.
Je?eli masz to pod SQL i masz tabelk? to ju? masz w sumie 90% sukcesu.
A je?eli chcesz wej?? na s?u?b? to musisz znalesc na necie albo napisz do mnie to dam ci s.duty kt?re jest odpowiedzialne za wchodzenie jak i konczenie s?u?by.
A jak robisz serwer to polecam SQL bo ma wi?cej mo?liwo?ci jak dla mnie.
masz tylko stron? Serwera?? czy ca?y skrypt?? o co chodzi z SQL?? to czasem nie jest MySQL??
Marcin998, Polecam obejrze? poradniku b?d? poszuka? w zasobach do MTA jakiego? skryptu pod SQL i zobacz jak to si? wykonuje. Po twoich postach widz?, ?e praktycznie z Lua nie spotka?e? si?. To nie jest dzia? "prosz? przer?b". Jest od tego specjalny w?tek zbiorczy.
Wracaj?c do tematu, nie ci??ko jest zamieni? par? linijek. Poczytaj sobie argumenty wiki ACL (sprawdzanie czy jest). Co do rozstawiania i usuwania to mo?esz da? w tym samym kodzie kilka takich funkcji o innej nazwie lub if isObjectInACLGroup(parametry) or isObjectInACLGroup(parametry then ... end
Poczytaj sobie r?wnie? poradniki do Lua umieszczone na forum.
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018
Marcin998, Polecam obejrze? poradniku b?d? poszuka? w zasobach do MTA jakiego? skryptu pod SQL i zobacz jak to si? wykonuje. Po twoich postach widz?, ?e praktycznie z Lua nie spotka?e? si?. To nie jest dzia? "prosz? przer?b". Jest od tego specjalny w?tek zbiorczy.
Wracaj?c do tematu, nie ci??ko jest zamieni? par? linijek. Poczytaj sobie argumenty wiki ACL (sprawdzanie czy jest). Co do rozstawiania i usuwania to mo?esz da? w tym samym kodzie kilka takich funkcji o innej nazwie lub if isObjectInACLGroup(parametry) or isObjectInACLGroup(parametry then ... end
Poczytaj sobie r?wnie? poradniki do Lua umieszczone na forum.
Dzi?ki za pomoc, to jest dzia? LUA wi?c wiesz a w tym zbiorczym jest ju? tyle ?e nic si? nie da znale?d? to co jest na MTA Wiki to jakie? G kt?re ka?e doda? 1 linijk? nie wiadomo gdzie w poradnikach nie ma nic jak przerobi? skrypt a podstawy kt?re znam tylko nie umiem tego przerobi? bo jak przerobi? tak jak kto? m?wi to albo ka?dy opr?cz danego ACL mo?e stawia? i ka?dy mo?e wej?? albo w og?le nie dzia?a skrypt i jak szuka?em poradnika na ten temat to nie ma ?adnego