|
Wysłany: 2016-07-13, 16:37
|
|
noose
JESTĘ SKRYPTERĘ

Piwa: 2294
|
|
|
|
Witam.
Kiedy jeszcze na?ogowo gra?em w SA-MPa, jakie? 10 lat temu, bardzo d?ugi czas szuka?em modyfikacji, (w jakiejkolwiek postaci), modyfikacji kt?rej brakowa?o ka?demu staremu wyjadaczowi GTA SA, mianowicie Ragdoll Moda. Za?o?? si?, ?e ka?dy kto gra w GTA SA/SA-MPa od samego pocz?tku, pragn?? zamieni? cholerne animacje na co? bardziej realnego. Tylko ?e ja by?em wybredny. Nie zadzia?a-my?la?em ; b?dzie du?o bug?w-my?la?em, i ostatecznie gra?em na tym standardowym GTA, kt?re suma sumaru, przynosi?o wiele rado?ci, zw?aszcza w rozgrywkach online. Wczoraj zacz??em jednak szuka? ponownie (przysi?g?em sobie, ?e nie b?d? ju? wybrzydza?), i znalaz?em taki oto mod
Mam tylko kilka pyta?, a w?a?ciwie 2:
1. Czy wiadomo co? o tym, czy ekipa MTA zamierza wyda? kiedy? sw?j produkt w wersji kompatybilnej z cleo modami? Wyobra?cie sobie, o ile ciekawsza by?aby gra, gdyby taki Ragdoll Mod da?o si? wgra? na serwer (oczywi?cie, w LUA mo?na by napisa? co? takiego, ale kod podejrzewam zawiera?by "1000 linijek",i opewnie by?by strasznie zbugowany/obci??aj?cy serwer)
2 pytanie jest ju? mniej skomplikowane, i uprzedzam , ?e pytam bo ostatniego cleo moda u?ywa?em dobrych x lat temu, wi?c nie mam zielonego poj?cia: czy da si? gra? z cleo modem na MTA? Kij, niech inni ludzie widz? standardowe animacje, kiedy kto? wjedzie mi w ty?ek, p?ki co, chcia?bym tylko przetestowa? go na MTA.
|
|
|
| Ostatnio zmieniony przez noose 2016-07-13, 16:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2016-07-13, 16:42
|
|
GabWas

Nick w MP: GabWas
Piwa: 65
|
|
|
|
1. Temat CLEO w silniku MTA by? wiele razy poruszany. Mimo tego nie zostanie wprowadzona obs?uga mod?w CLEO, poniewa? "obni?y to bezpiecze?stwo korzystania z MTA" (s?owa kt?rego? z dev'?w MTA) i jak najbardziej si? z nimi zgadzam.
2. Nie, nie da si? korzysta? z mod?w CLEO na MTA.
3. Wideo nie dzia?a. Widz? ?e ju? poprawi?e?. Nie wiem po co nagrywa? prezentacj? modu z podmiankami i ENB, skoro wideo wysz?o w ~10 FPS'ach, bezsens.
|
| Ostatnio zmieniony przez GabWas 2016-07-13, 16:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2016-07-13, 16:43
|
|
noose
JESTĘ SKRYPTERĘ

|
|
|
|
GabWas, przepraszam, ju? widz?, @refresh:P
Aha. Ja poniek?d r?wnie? si? zgadzam, ale my?la?em bardziej o stawianiu mod?w Cleo jak skrypt?w, a nie w sensie: gracz chce, gracz tworzy. Administracja mia?aby dost?p do tego, tak samo jak ze skryptami. Chocia? rozumiem te?, ?e CLEO to jest pot?ga i mo?na wyci?gn?? nim wiele danych. A LUA? kto? kiedykolwiek s?ysza? co? o skrypcie na ragdoll?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2016-08-07, 11:59
|
|
GabWas

Nick w MP: GabWas
Piwa: 65
|
|
|
|
Na ragdoll kto? kiedy? stworzy? skrypt, ale to by?o w 2012-2013 roku, wi?c opiera? si? on na zlepkach animacji kt?re razem przypomina?y ragdolla. Kiedy? w 2010 dodano te? funkcj? umo?liwiaj?c? implementowanie w?asnych animacji do gry w postaci plik?w .IFP, ale w 2011 okaza?o si?, ?e funkcja nie jest stabilna i trzeba by?o j? wy??czy?. Czasu min??o sporo, a efekt?w ni widu ni s?ychu
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2016-08-07, 14:15
|
|
noose
JESTĘ SKRYPTERĘ

|
|
|
|
GabWas, to s?abo,cholerka. Mo?e kiedy? si? doczekamy jakiej? rewolucji gdyby tak zabezpieczy? niekt?re funkcje cleo np. ?eby nie by?o za du?o "czit?w"
|
|
|
|
|
|
|
|
| Tagi: cleo |
Anonymous

Na forum: 245 dni

|