Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2016-06-27, 21:30

sebik2303

Mapper :)

Na forum: 4160 dni
Nick w MP: sebik2303

Piwa: 899

Respekt: 55,3

Witam, robi? licznik i mam problem z DxDrawImage. mam tu tak? linijk?:

dxDrawImage(0.83000.82000.01560.0278"images/paliwo.png"000tocolor(r1g1b1200), true)

I mam taki problem ?e to wygl?da inaczej na 4:3 a inaczej na 16:9.
Macie jaki? lepszy kod ? :D
Za pomoc daj? R* oraz :piwo:

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2016-07-04, 10:52

iNev.

Na forum: 3951 dni
Nick w MP: iNev

Piwa: 953

Respekt: 180
Respekt: 180Respekt: 180

Je?eli chodzi Ci o jako?? grafiki, to niestety, tak musi ju? by?.

Je?eli ju? tak bardzo Ci zale?y, to jest na to spos?b, ale mo?e nie by? tak, jak chcesz:
Skaluj tylko pozycj? grafiki, nie jej rozdzielczo??. Stw?rz t? sam? grafik?, by pasowa?a na rozdzielczo?ci 640x480.

Nast?pnie skaluj tylko w dw?ch pierwszych argumentach, odpowiadaj?cych za pozycj? grafiki. Trzeciego i czwartego argumentu nie skaluj i powinno by? dobrze.
Nie jestem do ko?ca pewny, czy z tym skalowaniem pozycji b?dzie dobrze, prawdopodobnie b?dziesz musia? troch? posiedzie? i policzy?, a ?adne mno?enie Ci nic nie da.

Sam niedawno pisa?em panel logowania i do tego u?ywa?em interpolateBetween, kupa roboty przy wyliczaniu tego wszystkiego by grafika i animacja by?a taka sama na ka?dej rozdzielczo?ci i nie traci?a jako?ci. No nic, mi si? uda?o to Tobie te? na pewno si? uda, trzymam kciuki :-)

Mog? Ci da? pewny przyk?ad (nie jestem pewny, czy zadzia?a, ja nie u?ywa?em mno?enia funkcji guiGetScreenSize tylko wylicza?em wszystko samemu - zaj??o mi to 4h)

local sw,sh guiGetScreenSize()

addEventHandler("onClientRender"root, function()
    dxDrawImage(sw*100sh*100100100"images/paliwo.png"000tocolor(r1g1b1200), false)
end)

Zamiast tych 100 wpisujesz pozycj? grafiki z guieditora, a argument 3 i 4 to rozdzielczo?? nowej grafiki, bez skalowania.

Postaw piwo autorowi tego posta

Tagi: dxdrawimage :: 4:3 :: 16:9
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi