|
Wysłany: 2014-08-16, 22:03
|
|
CruZZer.

Nick w MP: [PFS]CruZZer
|
|
|
|
1.
Co wybra? jako skrypt forum? Mnie osobi?cie "kr?ci" phpbb by przemo, lecz podobno jest strasznie dziurawe i ma ma?o zabezpiecze?. Wszyscy zachwalaj? mybb, ale mnie to jako? nie przyci?ga, po prostu tego nie lubie. My?la?em jeszcze nad smf, ale jako? ma?o do tego modyfikacji.
2. Czy hosted jest op?acalne? Z tego co widz?, serwery posiadaj?ce miejsce w owej zak?adce maj? wi?cej graczy, lecz s? to:
a)dzieci 9+
b)ruski, rumuny, cygany
c)cheaterzy testuj?cy swoje programiki
No i tu ta sprawa zakrawa sie na paradoks, gdy? serwery bez tej zak?adki(albo bez renomy u graczy i rozg?osu) s? kategorycznie puste, nawet je?li maj? sw?j skrypt.
3. Skrypt z internetu czy w?asny? Osobi?cie my?la?em nad tym, ?eby pobra? jaki? skrypt na kt?rym jest jaki? serwer co ma sporo graczy(mam na my?li POP). Dla mnie takie wyj?cie by?o by sensowne, gdy? mia?bym ju? podstawowe rzeczy, optymalny zapis, wystarczy?o by si? pozby? luk i tzw. bug?w, oraz kontynuowa? edycj? owego skryptu.
4. Reklama. Czy op?aca si? kupowa? reklam? na forach takich jak to oraz jak konkurencyjne paw*o.pl? Wed?ug mnie gracze jak maj? przyj?? to pr?dzej czy p??niej to zrobi? wi?c to tylko marna strata kasy. Jak uwa?acie?
5. Prywatna maszyna(VPS) czy hosting?
[ Dodano: 2014-08-16, 22:06 ]
6. Nazwa serwera. Czy nazwa podobna do schematu Polski jaki? tam Serwer jest "chwytliwa" czy w tych czasach trzeba u?ywa? jakich? idiom?w lub nazw no z dupy wyj?tych. Z tego co widze, na serwerach z nazwami Polski co? tam Serwer gra wi?cej os?b ni? na tych z w?asnymi gdy? po prostu ich nie rozumiej?. Mam tutaj racj??
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2014-08-25, 10:12
|
|
Loghain

Piwa: 1
|
|
|
|
1. Wed?ug mnie Mybb to dobry silnik i ma te? w pip modyfikacji, mo?e po wgraniu kilku ci si? styl spodoba, bo je?li chodzi o phpbb przema to ja mia?em taki problem ?e nie da?o si? rejestrowa?...
2. Nie odpowiem ci na to
3. W?asny, co autorskie to autorskie.
4. Jak serwer b?dzie fajny to sami przyjd?, jedyne reklamy r?b na darmowych forach
5. To zale?y od cb, ja siedz? na hostingach i nie p?acze.
6. Hmmm, mo?e nie ma ju? tak cz?sto Polski co? tam Serwer, ale nadal s? z pocz?tkiem Polski, oczywi?cie mo?esz te? tylko wpisa? np. PL i nazwa jak? chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2015-03-22, 21:52
|
|
DemonX

Nick w MP: DjZiom
|
|
|
|
1. Ja Jestem na IpBoard ale jest p?atny
2. Wed?ug Mnie si? op?aca
3. W?asny lepszy
4. Jak serwer b?dzie fajny to sami b?d? wbija?
5. Ja Jestem na Servhost ale uwa?am ?e VPS jest takie same
6. Nazwa nie mam poj?cia ja nad nazw? swojego serwera my?la?em 3 Dni Xd ale mo?e by? PolskiMagicSerw czy co? xD
To Tyle Z Mojej Strony za Odp Licze na xD
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2015-03-22, 23:00
|
|
ToxiC.

Piwa: 8590
|
|
|
|
1. Polecam MyBB
2. Ca?kowicie si? z Tob? zgadzam, ale dzi?ki takiej zak?adce podtrzymujesz sobie liczb? graczy. Wiadomo, ?e nikt na pusty serwer nie wejdzie. Po za tym zdarzaj? si? wyj?tki i poprzez zak?adk? hosted nie wchodz? tylko 9-letnie dzieci.
3. Je?li nie masz ch?ci na nowy gamemod, to we? z internetu ale porz?dnie edytuj. Przyznam, ?e wi?cej ludzi gra na tych POP'ach ni? na serwerach z w?asnym gamemodem.
4. Na pocz?tku taka reklama, czemu nie. Czym wi?cej os?b us?yszy o Twoim serwerze to i mo?liwe ?e wejdzie na start, chocia?by z ciekawo?ci, a p??niej mo?e nawet na nim zosta?.
5. Je?eli si? mniej wi?cej znasz to VPS op?aca si? bardziej ni? kupno serwera na hostingu - wiadomo, oferuj? Ci przynajmniej panel i r??ne ochrony anty ddos.
6. Tutaj te? si? chyba zgodz?, chocia? mo?esz zawsze dopisa? przed lub po nazwie [POLSKI] [PL]
Wszystko zale?y od Ciebie, mam nadzieje ?e 'co? tam' pomog?em
PS: beka, nie zauwa?y?em kiedy temat by? pisany xd
|
|
|
|
|
|
| Tagi: sprawa :: związana :: zakładaniem :: serwera. |
Anonymous

Na forum: 245 dni

|