Siemanko, chce zrobi? przebieg pojazdu. Nie wiem jak si? za to zabra?. Zrobilem sobie ju? licznik itp. Chce doda? od niego przebieg. np 000.0000 to na pocz?tek, potem zwi?ksza si? 000.001 po przejechaniu kawa?ka. Nie wiem czy mo?na tak. Je?li nie to prosz? o pokazanie innego kodu. Najlepiej na przyk?adzie Z g?ry dzi?ki. Za pomoc PIFFKO i RESPEKT !
Podpis
Pomagam w miare moich możliwości !
Moje gg to: 53393163
Masz problem to możesz napisac !
Robisz timer, w timerze pobierasz pr?dko?? pojazdu, w kt?rym znajduje si? gracz i doda? t? pr?dko?? do tablicy. Tyle przyk?ad?w w internecie, wystarczy pobra? jaki? skrypt DM, gdzie s? prywatne pojazdy i przebieg - po co, lepiej za?o?y? bezsensowny temat.
Combacior, To GM MySQL, ja mam GM pod pliki ;/. Nie wiem mo?e si? da, ale nie ogarniam jak na teraz. Porosze daj mi kod albo na kieruj na to bo nie wiem, a potrzeba mi tego pilnie.
Teraz daje ci 2
i respekt .
Podpis
Znajdziesz to na zagranicznym forum sa-mpa te?. Jest tego troch? na necie i w niekt?rych mapkach. Wystarczy ruszy? troch? g?ow? i przerobi? pod siebie.
+
@Edit: Mech i po co te gotowce? Niech si? ch?opak pom?czy, nauczy si? a tak to kicha.
Ostatnio zmieniony przez Wafelowski 2016-10-13, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Wafelowski, no dobra. Wszystko ?adnie, pi?knie. Tylko gdzie dac to. Wiem ze to przyklad ale pDistance[playerid] mam to formatowsc. Czyli w tej zmiennej przechowuje sie przebieg
Np. format(string, sizeof(string), "%f", pDistance) Czy inna zmienna za to odpowiada.
[ Dodano: 2016-10-05, 23:08 ] Wafelowski, no dobra. Wszystko ?adnie, pi?knie. Tylko gdzie dac to. Wiem ze to przyklad ale pDistance[playerid] mam to formatowsc. Czyli w tej zmiennej przechowuje sie przebieg
Np. format(string, sizeof(string), "%f", pDistance) Czy inna zmienna za to odpowiada.
[ Dodano: 2016-10-05, 23:09 ]
A u jak wgl nie mam systemu przebiegu w mapce to wlasnie to bedzie dzialac Czy trzeba jeszcze cos robic
Ps pisze na tel i spieszy mi sie wiec sory za te orty.
Podpis
Co z tego, je?li pytasz o rzeczy czysto zwi?zane z PAWN a nie z MySQL, kt?re jest u?ywane tylko i wy??cznie do zapisu danych. Linijki zwi?zane z MySQL sobie usu? albo zast?p je zapisem do pliku, a reszt? sobie skopiuj i przer?b pod siebie.