Witam, mam problem gdy? i? poniewa? w panelu logowania graj? mi dwie muzyki.
Funkcj? setCameraMatrix daje pozycje w kt?rym gra mi muzyka z zasobu ogrpg-misc oraz w panelu logowania wywo?uje muzyk? funkcj? playSound i na czas logowania/rejestrowania si? w panelu chcia?bym wy??czy? muzyk? z zasobu ogrpg-misc, aby tylko gra?a z panelu logowania. Czy jest taka mo?liwo???
Je?eli kto? nie za?mieca sobie dysku pseudolami xd, to tutaj daje skrawek do wywo?ania muzyki z ogrpg-misc:
Podpis
1000 DNI NA FORUM: 28.09.2018r.
100 POSTÓW NA FORUM: 01.12.2017r.
Mo?esz w timerze sprawdza?, czy gracz jest zalogowany - je?li nie jest, ustawiasz g?o?no?? muzyki w mie?cie na 0.
Mo?esz skorzysta? z elementDaty, je?li takiej nie masz (gracz niezalogowany):
Czytaj ze zrozumieniem, to co napisa?em. Nie chce wy??czy? muzyki z panelu logowania jak pisze, z takim czym? bym sobie poradzi?. (Ale rozumiem nabijanie post?w xd)
Pr?bowa?em przed "local" i za ale nic nie zmienia, z tego co sie orientuje to if powinno by? zawsze do czego? np. "local" czyli musi by? pod.
Teraz stworzy?em co? takiego:
xD
local snd=playSound3D("linkacz do nutki", tu sa kordy glosnika)
if not getElementData(localPlayer,"player:logged") then
setSoundVolume(snd, 0)
if getElementData(localPlayer,"player:logged") then
setSoundVolume(snd, 3.0)
setSoundMaxDistance(snd, 400)
setElementDimension(snd, 0)
setElementInterior(snd, 0)
end
end
db3 czyste xD Ale jak si? zaloguje to nie s?ycha? muzyki dopiero po zrestartowaniu skryptu na t? muzyk?, a jak zrestartuje to co? z MaxDistance s?abo bo jest 400 a to jakies na 5 teraz gra, wiec muzyki nie slysze tez w panelu ale to my?l? nie jest rozwi?zanie.
Szkoda nie przeczyta?e? tego co ja napisa?em, tam masz rozwi?zanie podane na tacy.
To co ty zrobi?e? wy??czy muzyk? tylko przy w??czeniu skryptu, sprawdzenie zalogowania wykona si? tylko raz.
Mo?esz w timerze sprawdza?, czy gracz jest zalogowany - je?li nie jest, ustawiasz g?o?no?? muzyki w mie?cie na 0.
Szkoda nie przeczyta?e? tego co ja napisa?em, tam masz rozwi?zanie podane na tacy.
To co ty zrobi?e? wy??czy muzyk? tylko przy w??czeniu skryptu, sprawdzenie zalogowania wykona si? tylko raz.
No rzeczywi?cie nie przeczyta?em tylko okiem zerkn??em ale i tak bym nie zrozumia?, teraz jako? lepiej to napisa?e?. Mia?em ma?y problem bo w setTimerze ustawi?em 4000 czyli 4sek a po zalogowaniu sie w panelu logowania przez 7s mia?em ta muzyk? na Distance jakie? 5? A po 7s mia?em tyle ile ustawi?em w skrypcie. Jak narazi? dobrze funkcjonuje jak co? to jeszcze b?d? pisa?. Narazie wielki dzi?ki i zimnee piwko dla Ciebie!
Podpis
1000 DNI NA FORUM: 28.09.2018r.
100 POSTÓW NA FORUM: 01.12.2017r.