Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2016-11-09, 19:42

MrKacu13

Na forum: 4568 dni
Nick w MP: MrKacu13

Piwa: 5

Respekt: 50

Siema! Pisz? tutaj, poniewa? mam do?? dziwny i nietypowy problem z lagami na serwerze. Mianowicie problem polega na tym, ?e gracz spawnuj?c si? ma wszystko normalnie, ale niestety ju? widzi innych graczy tak jakby byli AFK (pojawia si? klepsydra przy nicku). Najdziwniejsze jest to, ?e pingi s? w porz?dku, bo praktycznie nie wynosz? powy?ej 30. Timery s? ustawione optymalnie i zaka?czane w odpowiednim momencie.

Tutaj przyk?ady

Kolega strzela do mnie, a nie rusza si? i wygl?da na to tak jakby wcisn?? ESC, a ca?y czas jest w grze.

Kolega niby mnie widzi normalnie, a tak naprawd? za chwil? przy moim nicku pokazuje mu si? klepsydra. To samo widze ja u niego, tak jakby wcisn?? ESC.

Bardzo prosz? o pomoc, kto? wie co mo?e powodowa? tak dziwne lagi?

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2016-11-09, 19:46

Cr3v_

$ chmod -r 666 /root

Na forum: 3511 dni
Nick w MP: [PSR]Driv3r.

Piwa: 2

Ostrzeżeń: 60%
Mo?na prosi? o dok?adne IP serwera? Lub link do reklamy, mo?e uda mi si? pom?c. Musia?bym sam wej?? na serwer i zdiagnozowa? problem.

Podpis

HYHY XD!

Wysłany: 2016-11-09, 19:48

MrKacu13

Cr3v_, ale? prosz? bardzo. Podaj? adres IP: 31.186.84.219:30000

Podpis

, pomogłem? Postaw :piwo: !

Wysłany: 2016-11-09, 19:49

Cr3v_

$ chmod -r 666 /root

Na forum: 3511 dni
Nick w MP: [PSR]Driv3r.

Piwa: 2

Ostrzeżeń: 60%
Zaraz si? pojawie :)

Podpis

HYHY XD!

Wysłany: 2016-11-09, 21:55

KurczakSwaj

Na forum: 4903 dni
Nick w MP: KurczakSwaj

Piwa: 121

Respekt: 102
Respekt: 102

Dwa lata temu boryka?em si? z identycznym problemem i cho? dzi? ci??ko mi przypomnie? sobie co by?o przyczyn? to co? kojarz?, ?e dotyczy?o to public OnPlayerUdate. Przeanalizuj kod w nim zawarty, je?li ostatnio co? tam doda?e? lub odpali?em jakie? skrypty z zewn?trz spr?buj bez nich. Ewentualnie do testu mo?esz wyrzuci? wszystko z tego publica ?eby zobaczy? czy to faktycznie on odpowiada za Twoje problemy. Nie zapomnij o kopii :)

Wysłany: 2016-11-10, 20:42

MrKacu13

Problem by? faktycznie w callbacku OnPlayerUpdate(). Teraz pojawi? si? u mnie nowy problem, rejestruje konto dwa razy w bazie danych, nie wiem z jakiego powodu. :/

Podpis

Wysłany: 2016-11-11, 09:04

Iggy

#admin

Na forum: 4597 dni
Nick w MP: Iggy

Piwa: 1716

Respekt: 915
Respekt: 915Respekt: 915

Administrator: Admin ma zawsze rację | REGULAMIN FORUM | REKLAMA/VIP | .
MrKacu13, bez kodu to za wiele nie pomo?emy. ;)

Wysłany: 2016-11-11, 12:26

MrKacu13

Prosz? bardzo, oto kod na rejestracj? gracza. Dodam jeszcze, ?e sprawdzaj?c MySQL Debug'a wykaza?o, ?e tworz? si? dwa takie same zapytania o dodaniu konta.
Kod:

[12] CMySQLHandler::Query(INSERT INTO `gracze` (`nick`, `password`, `level`, `exp`, `money`, `admin`, `premium`, `premiumtime`, `zabojstwa`, `zgony`, `skin`, `weed_nasiona`, `weed_towar`) VALUES ('[GDM]TestoweKonto', md5(md5('qwerty')), '0', '0', '50000', '0', '0', '0', '0', '0', '-1', '0', '0')) - Successfully executed.
[12] >> mysql_query( Connection handle: 1 )
[12] CMySQLHandler::Query(INSERT INTO `gracze` (`nick`, `password`, `level`, `exp`, `money`, `admin`, `premium`, `premiumtime`, `zabojstwa`, `zgony`, `skin`, `weed_nasiona`, `weed_towar`) VALUES ('[GDM]TestoweKonto', md5(md5('qwerty')), '0', '0', '50000', '0', '0', '0', '0', '0', '-1', '0', '0')) - Successfully executed.
[12] >> mysql_query( Connection handle: 1 )

Pawn

if(dialogid == DIALOG_REJESTRACJA)
    {
        if(!responseWyrzucGracza(playerid"Anulowanie rejestracji");
        if(response)
        {
            new string[256], password[32], name[MAX_PLAYER_NAME];
            if(!strlen(inputtext))
            {
                ShowPlayerDialog(playeridDIALOG_REJESTRACJADIALOG_STYLE_PASSWORD"{FFFFFF}* {FFFF00}Rejestracja""{FFFFFF}Serdecznie witamy na serwerze {FFFF00}Gold-DM\n{FFFFFF}Wpisz poni?ej swoje has?o, kt?rego b?dziesz u?ywa?(a) do logowania.""Zarejestruj""Wyjd?");
                return 1;

}
            if(strlen(inputtext) < || strlen(inputtext) > 32)
            {
                SendClientMessage(playeridCOL_RED"* {FFFFFF}Pami?taj, ?e Twoje has?o musi zawiera? wi?cej ni? 3 znaki i nie mniej ni? 32.");
                SendClientMessage(playeridCOL_RED"* {FFFFFF}Je?li Twoje has?o nie spe?nia tych warunk?w, nie b?dziesz m?g?/mog?a si? zarejestrowa?.");
                ShowPlayerDialog(playeridDIALOG_REJESTRACJADIALOG_STYLE_PASSWORD"{FFFFFF}* {FFFF00}Rejestracja""{FFFFFF}Serdecznie witamy na serwerze {FFFF00}Gold-DM\n{FFFFFF}Wpisz poni?ej swoje has?o, kt?rego b?dziesz u?ywa?(a) do logowania.""Zarejestruj""Wyjd?");
                return 1;
            }
            GetPlayerName(playeridnamesizeof(name));
            format(stringsizeof(string), "SELECT * FROM `gracze` WHERE `nick` = '%s'"inputtext);
            mysql_query(string);
            mysql_store_result();
            //
            if(mysql_num_rows() == 1)
            {
                SendClientMessage(playeridCOL_RED"* {FFFFFF}Postaraj si? wymy?li? inne has?o.");
            }
            else
            {
                new query[400];
                strmid(passwordinputtext0strlen(inputtext), 256);
                format(querysizeof(query), "INSERT INTO `gracze` (`nick`, `password`, `level`, `exp`, `money`, `admin`, `premium`, `premiumtime`, `zabojstwa`, `zgony`, `skin`, `weed_nasiona`, `weed_towar`) VALUES ('%s', md5(md5('%s')), '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d')"nameinputtext005000000000, -100);
                mysql_query(query);
                if(mysql_query(query))
                {
                    new string2[128];
                    format(string2sizeof(string2), "* {FFFFFF}Mamy nowego zarejestrowanego u?ytkownika! Siema %s!"name);
                    SendClientMessageToAll(COL_ZLOTYstring2);
                    SendClientMessage(playeridCOL_ZLOTY"* {FFFFFF}Twoje konto zosta?o poprawnie za?o?one, teraz musisz si? tylko zalogowa?.");
                    ShowPlayerDialog(playeridDIALOG_LOGOWANIEDIALOG_STYLE_PASSWORD"{FFFFFF}* {FFFF00}Logowanie""{FFFFFF}Witamy z powrotem na serwerze {FFFF00}Gold-DM\n{FFFFFF}Wpisz poni?ej swoje has?o, kt?re poda?e?(a?) przy rejestracji.""Zaloguj""Wyjd?");
                }
                else
                {
                    SendClientMessage(playeridCOL_RED"* {FFFFFF}Wyst?pi? b??d podczas tworzenia konta, spr?buj ponownie.");
                }
            }
        }
    }

Wysłany: 2016-11-11, 12:54

Downloader

Projektant graficzny

Na forum: 3591 dni
Nick w MP: xaap

Piwa: 15

Respekt: 45,8

Tworzysz podw?jne zapytania, raczej si? teraz domy?lisz.
Przeanalizuj sobie kod.

Podpis

Profesjonalne usługi graficzne i webmasterskie

Skontaktuj się ze mną:
GG: 31068550
Discord: xaap#4931
E-mail: [email protected]

Tanio, szybko i dokładnie!

Wysłany: 2016-11-11, 13:03

MrKacu13

Poka? mi, gdzie tu jest niby podw?jne zapytanie, bo ja jako? nie widz?. :O

Podpis

Wysłany: 2016-11-11, 14:31

Combacior

Na forum: 5795 dni

Piwa: 2161

Respekt: 1060
Respekt: 1060

Ostrzeżeń: 20%
Naprawd? trzeba to palcem pokaza?? Zacytowa?? Mo?e usun? jeszcze za ciebie, nie przem?czaj si?.

Kod:

mysql_query(query);
if(mysql_query(query))

Przykro mi, ?e tak si? narzucam, ale naprawd? trzeba by? ?lepym, ?eby tego nie zauwa?y?.

Wysłany: 2016-11-11, 15:50

MrKacu13

Combacior, wybacz, ale jestem amatorem w PAWN i czasem takie idiotyczne b??dy jak ten si? zdarzaj?. :/ W takim razie jak mam sprawdzi? czy zapytanie zosta?o wykonane? Bo chcia?bym wykona? t? instrukcj? warunkow?.

EDIT: Dobra, ju? wiem. Dzi?ki za pomoc, mo?na zamkn??. :)

Tagi: dziwna :: sprawa :: lagami
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi