jak nada? funkcj? iteamowi w gridlist , bo szuka?em w wiki ale oni kiepsko t?umacz? i jako? nie zrozumia?em postanowi?em zrobi? to jako zwyk?y button ale wiadomo nie dzia?a , co chcia?bym zrobi? aby po kliknieciu itemu pojawia? si? obrazek
Podpis
Cześć w MTA jestem jako Rodzaje.
Wszystko jest po staremu nie zamierzam stawiać RPG.
Bo to odr?bna funkcja, kt?ra dzia?a na zasadzie if'a czyli sprawdza je?li tak to zwraca zaznaczony row w 1 kolumnie a je??i nie no to zwraca false. Tw?j kod pobiera zaznaczony item z 'row2' chocia? argumentem jest gridlista Zobacz na wiki.
Przyk?ad sprawdzaj?cy czy zaznaczony jest row 'obrazek' w kolumnie pierwszej. Nadaj temu 'row' jak?? itemDate np 'image' albo ?cie?k? obrazka.
marcin778, znaczy narazie , nie chodzi mi o kombinowanie , ?eby si? mniej bawi? bo to p??niej mi wyjdzie w nawyk i ,?eby sie nie bawi? b?d? kombinowa? ,?eby mniej czasu zajmowa?o tak zawanej "zabawy" ale ,?eby zrozumia?em co i jak
czyli "sciema" to moja gridlista ale ,zeby nie miesza? ci w g?owie zmiennymi to b?d? pokazywa? ci finaln? wersj? a ty powiesz mi czy skuma?em czy nie
local zaz = guiGridListGetSelectedItem(sciema)
local zr = guiGridListGetItemData(sciema, zaz, 1)
--- jak wiem local musz? by? poza funkcj?
obrazek = guiGridListSetItemText(sciema, row2, sciema, "", false, false)
function na11()
if source ~= row2 then return end
czemutojest2 = guiCreateStaticImage(705, 69, 397, 311, ":blokada/Zdj/pole.png", false, cz75)
guiGridListGetItemData(sciema, zaz, 1)
else
not czemutojest2 ----------- i tu nie wiem, co jak nie jest zaznaczony to funkcja b?dzie wiedzia?a ,?e nie ma pokazywac obrazka ?
obrazek false
Podpis
Cześć w MTA jestem jako Rodzaje.
Wszystko jest po staremu nie zamierzam stawiać RPG.