Od jakiego? czasu ucz? si? pisania w LUA i mam tam jaki? serwer na 1shot1kill, ale mam kilka spraw, kt?rych nie rozumiem, a powinienem, mianowicie (pr?buj? z serwerem RPG - testowo):
1. Jakie skrypt mo?na na start usun?? (te niepotrzebne)?
2. Jak usun?? wszystkie elementy z mapy "play"? Chodzi mi o samochody itp. Nie o standardow? map? i to zapisa?, ?eby po ka?dym wej?ciu tak by?o.
1. Usu? te nie potrzebne kt?re Ci przeszkadzaj? albo robie lagi, nie wiem jaka masz paczk?.
2. Wy??cz po prostu skrypt "play" a je?eli nie chcesz go wy??czy? to poszukaj w plikach [play] i po usuwaj niepotrzebne auta..
Telsky, Mo?esz w panelu administratora, b?d? w konsoli (je?eli jeste? administratorem) wpisa? "stop play". Wtedy wszystkie skrypty z gamemode "play" zostaj? zatrzymane.
Je?eli chcesz zatrzyma? skrypt, kt?ry daje panel pod F1, zatrzymaj skrypt "freeroam".
Pisanie gamemode'a zajmuje du?o czasu, szczeg?lnie jak chcesz zrobi? RPG (ew. RPG + RP). Je?eli szukasz pomocy zapraszam na pw .
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018