Mam ot?? taki problem - stara?em si? zrobi? w?asny system logoawania i rejestracji - niby mi wysz?o ale jednak jak chcia?em zarjstrowa? konto to pokazywa?o mi jakie? b??dy.
Nast?pnie ?ci?gn??em gotowy skrypt z rejestracj? i problem si? powt?rzy? - nie mog?em stworzy? konta ani si? na nie zalogowa? (logiczne).
Problem co? by? z `addAccount`
Musisz doda? w pliku ACL nazwe tego skryptu ta ja dodajesz admin?w tylko zamiast nazwy u?ytkownika wpisujesz nazwe skryptu oraz przed nickiem przy adminie masz user a tutaj resource .... a teraz co? w praktyce..
musisz znale?? w pliku ACL tabele w kt?rej sie znajduje:
Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Po prostu otw?rz plik acl.xml
Pomi?dzy a dodaj to:
Wystartuj od nowa serwer i powinno dzia?a?.
Po prostu skrypt musi mie? pozwolenie na niekt?re funkcje, wi?c mo?esz da? mu prawa admina ( tak samo jak graczowi ).
Podpis
[you]
pomogłem ? Postaw
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, ale zawsze znajdzie się taki, który nie wie, że się nie da i to robi" - Albert Einstain