Witajcie z tej strony brat maxera, ostatni raz bo powiedzia? abym nie robi? spamu tak wi?c, otrzyma?em pomoc w tym temacie: http://gtao.pl/sprawdzani...xml-vt91726.htm od thesebek ale okaza? si? drugi b??d bo chcia?em takie co? ?e jak mam 0 reputacji towar to mog? go u?y?, dostan? 5 reputacji to mam do dost?pu drugi towar, i teraz pierwszy i drugi, dostan? 5 reputacji i mam trzeci towar, i mog? 3 towary u?y?, bo domy?lnie jest takie co? ?e sprawdza czy np mam reputacji 0 jak mam to daje dost?p, jak mam 5 reputacji to mog? tylko skorzysta? z drugiego towaru, a ju? pierwszego towaru za 0 reputacji nie mog?.
addEvent("SprawdzTowar", true)
addEventHandler("SprawdzTowar", resourceRoot, function(gracz, opcja)
local reputacja0 = SprawdzReputacje(opcja)
xmlUnloadFile(plik)
if reputacja0 >= tonumber(getElementData(gracz, "reputacja")) then
-- hahah
else
outputChatBox("* Nie posiadasz wystarczaj?cej reputacji aby podj?? te zlecenie!", player, 255, 0, 0)
end
end)
getElementData zwraca liczbe wi?c trzeba da? tonumber.
chyba mnie nie zrozumia?e?,chodzi mi o ?e np mam 0 reputacji, mam pierwszy towar, potem zmieni? sobie na 5 reputacji mam drugi towar a chce aby to sprawdza?o do ile? reputacji itp.
Zrobi?em tabel? od jakiej ilo?ci reputacji jest co?, nie wiem jak mog? zrobi? sprawdzanie od np pierwszego towaru do ostatniego, je?eli mam np reputacj? 5 mam dost?p do pierwszego towaru i drugiego bo domy?lnie mam do drugiego, tego do kt?rego jest jaka? reputacja, a chc? od ...
maxerxxl, mo?esz stworzy? p?tle sprawdzaj?ca (by? mo?e kto inny pomo?e (nie mam czasu na patrzenie w tw?j kod sorry (pracuje nad w?asnymi gamemodami dla forum)))
No ale jak mowie ja bym to zrobi? w p?tli, a towar?w wcale bym nie robi? w XML tylko w tabeli w skrypcie (aby nie robi? synu mo?na sobie kod ?adnie podzieli? komentarzami). Pozdrawiam