Robi? panel logowania do frakcji i chcia?bym doda? do tego qui obrazek. Kiedy klikam create->image to mi wy?wietla ?e musz? da? temu skryptowi prawa acl. Dodaje skrypt do grupy acl w taki spos?b
[ Dodano: 2014-07-04, 10:23 ]
Teraz nie wyskakuje info ?e musz? doda? do acl. Mog? ?mia?o dodawa? obrazki do qui ale nie mam na li?cie tych obrazk?w co sam wrzuci?em. S? to obrazki skin?w. Wielko?c 104x270. Rozmiar 26.8 KB. I teraz pytanie co jest nie tak ? Czy s? za du?e. Za pomoc browarek.
Je?eli ci si? nie wy?wietla to upewnij si? czy dopisa?e? go do mety guieditora je?eli tak to czy dobrze. Co do dopisywania to ?atwiej jest to zrobi? przez panel admina, tam gdzie dopisujesz admin?w tylko zamiast user dajesz resource.nazwa skryptu
Podpis
Piszę skrypty lua na serwery Truck/RPG/Race/DayZ. Kontakt pw!
markerrr = createMarker ( 1578.1999511719, -1634.4000244141, 13 , "cylinder", 1, 36, 218, 48, 80 )
poli = createTeam ( "Policja", 65, 105, 225 )
addEvent("zaloguj", true)
addEventHandler("zaloguj", getRootElement(), function(thePlayer)
local player = getPlayerFromName ( player )
local playerName = getAccountName ( getPlayerAccount ( thePlayer ) )
if ( isElement ( thePlayer ) and getElementType ( thePlayer ) == "player" ) then
if isObjectInACLGroup ( "user." .. playerName, aclGetGroup ( "Policja" ) ) then
setPlayerTeam ( thePlayer, poli )
giveWeapon ( thePlayer, 3, 10000 )
giveWeapon ( thePlayer, 22, 200 )
giveWeapon ( thePlayer, 29, 500 )
setPedArmor ( thePlayer, 100 )
setPlayerNametagColor ( thePlayer, 65, 105, 225 )
outputChatBox( "Zostaԥܠzalogowany do policji. йczymy miԥj pracy.", thePlayer, 219, 78, 1, false )
else
outputChatBox( "Nie jesteܠpracownikiem policji.", thePlayer, 219, 78, 1, false )
end
end
end)
I mam par? pyta?.
1. Jak zrobi? aby panel otwiera? si? po wej?ciu w marker (patrzy?em wcze?niej na bindkey i otwieranie dzia?a).
2. Jak zrobi? aby po wybraniu
GUIEditor.radiobutton[1]
Obok wy?wietla? si? obrazek
GUIEditor.staticimage[1]
itd...
3. To logowanie co zrobi?em mi nie dzia?a. Pomo?ecie znale?? b?edy? I chcia?bym aby gdy wybierzemy skin pierwszy to ?eby nam dawa?o ten co wybierzemy. Poka?cie mi przyk?ad a ja sobie zrobi? i podopisuje odpowiednie id co do skina.
Od ka?dego podpunktu piwko.
Ostatnio zmieniony przez Deryl 2014-07-04, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
W ko?cu si? uda?o Leci browar. Ale g??wnym celem stworzenia tego panlu by? wyb?r skina.
Zrobi?em co? takiego:
C_side
function zmien()
if guiRadioButtonSetSelected(GUIEditor.radiobutton[1], true) then
triggerServerEvent("zmienEvent", getLocalPlayer() )
end
end
addEventHandler("onClientGUIClick", GUIEditor.button[2], zmien)
S_side
local poli = createTeam ( "Policja", 65, 105, 225 )
function poli1()
local playerName = getAccountName(getPlayerAccount(source))
setPlayerTeam ( source, poli )
giveWeapon ( source, 3, 10000 )
giveWeapon ( source, 22, 200 )
giveWeapon ( source, 29, 500 )
setPedArmor ( source, 100 )
setPlayerNametagColor ( source, 65, 105, 225)
setElementModel ( source, 280 ) -- o to si? rozchodzi
outputChatBox( "Zostaԥܠzalogowany do policji. йczymy miԥj pracy.", soruce, 219, 78, 1)
end
addEvent("zmienEvent", true)
addEventHandler("zmienEvent", getRootElement(), poli1)
I musia?bym zrobi? 8 r??nych funckji po stronie clienta i 8 po stronie serwera i dla ka?dego ustawi? inny skin. i pytanie brzmi czy da si? to jako? skr?ci??