Wysłany: 2016-11-09, 19:42
MrKacu13
Nick w MP: MrKacu13
Piwa : 5
Siema! Pisz? tutaj, poniewa? mam do?? dziwny i nietypowy problem z lagami na serwerze. Mianowicie problem polega na tym, ?e gracz spawnuj?c si? ma wszystko normalnie, ale niestety ju? widzi innych graczy tak jakby byli AFK (pojawia si? klepsydra przy nicku). Najdziwniejsze jest to, ?e pingi s? w porz?dku, bo praktycznie nie wynosz? powy?ej 30. Timery s? ustawione optymalnie i zaka?czane w odpowiednim momencie.
Tutaj przyk?ady
Kolega strzela do mnie, a nie rusza si? i wygl?da na to tak jakby wcisn?? ESC, a ca?y czas jest w grze.
Kolega niby mnie widzi normalnie, a tak naprawd? za chwil? przy moim nicku pokazuje mu si? klepsydra. To samo widze ja u niego, tak jakby wcisn?? ESC.
Bardzo prosz? o pomoc, kto? wie co mo?e powodowa? tak dziwne lagi?
Wysłany: 2016-11-09, 19:46
Cr3v_
$ chmod -r 666 /root
Nick w MP: [PSR]Driv3r.
Piwa : 2
Mo?na prosi? o dok?adne IP serwera? Lub link do reklamy, mo?e uda mi si? pom?c. Musia?bym sam wej?? na serwer i zdiagnozowa? problem.
Podpis
HYHY XD!
Wysłany: 2016-11-09, 19:48
MrKacu13
Cr3v_ , ale? prosz? bardzo. Podaj? adres IP: 31.186.84.219:30000
Podpis
[you]
, pomogłem? Postaw !
Wysłany: 2016-11-09, 19:49
Cr3v_
$ chmod -r 666 /root
Nick w MP: [PSR]Driv3r.
Piwa : 2
Zaraz si? pojawie
Podpis
HYHY XD!
Wysłany: 2016-11-09, 21:55
KurczakSwaj
Nick w MP: KurczakSwaj
Piwa : 121
Dwa lata temu boryka?em si? z identycznym problemem i cho? dzi? ci??ko mi przypomnie? sobie co by?o przyczyn? to co? kojarz?, ?e dotyczy?o to public OnPlayerUdate. Przeanalizuj kod w nim zawarty, je?li ostatnio co? tam doda?e? lub odpali?em jakie? skrypty z zewn?trz spr?buj bez nich. Ewentualnie do testu mo?esz wyrzuci? wszystko z tego publica ?eby zobaczy? czy to faktycznie on odpowiada za Twoje problemy. Nie zapomnij o kopii
Wysłany: 2016-11-10, 20:42
MrKacu13
Problem by? faktycznie w callbacku OnPlayerUpdate(). Teraz pojawi? si? u mnie nowy problem, rejestruje konto dwa razy w bazie danych, nie wiem z jakiego powodu.
Podpis
[you]
, pomogłem? Postaw !
Wysłany: 2016-11-11, 09:04
Iggy
#admin
Nick w MP: Iggy
Piwa : 1716
Wysłany: 2016-11-11, 12:26
MrKacu13
Prosz? bardzo, oto kod na rejestracj? gracza. Dodam jeszcze, ?e sprawdzaj?c MySQL Debug'a wykaza?o, ?e tworz? si? dwa takie same zapytania o dodaniu konta.
Kod:
[12] CMySQLHandler::Query(INSERT INTO `gracze` (`nick`, `password`, `level`, `exp`, `money`, `admin`, `premium`, `premiumtime`, `zabojstwa`, `zgony`, `skin`, `weed_nasiona`, `weed_towar`) VALUES ('[GDM]TestoweKonto', md5(md5('qwerty')), '0', '0', '50000', '0', '0', '0', '0', '0', '-1', '0', '0')) - Successfully executed.
[12] >> mysql_query( Connection handle: 1 )
[12] CMySQLHandler::Query(INSERT INTO `gracze` (`nick`, `password`, `level`, `exp`, `money`, `admin`, `premium`, `premiumtime`, `zabojstwa`, `zgony`, `skin`, `weed_nasiona`, `weed_towar`) VALUES ('[GDM]TestoweKonto', md5(md5('qwerty')), '0', '0', '50000', '0', '0', '0', '0', '0', '-1', '0', '0')) - Successfully executed.
[12] >> mysql_query( Connection handle: 1 )
Pawn
if( dialogid == DIALOG_REJESTRACJA )
{
if(! response ) WyrzucGracza ( playerid , "Anulowanie rejestracji" );
if( response )
{
new string [ 256 ], password [ 32 ], name [ MAX_PLAYER_NAME ];
if(! strlen ( inputtext ))
{
ShowPlayerDialog ( playerid , DIALOG_REJESTRACJA , DIALOG_STYLE_PASSWORD , "{FFFFFF}* {FFFF00}Rejestracja" , "{FFFFFF}Serdecznie witamy na serwerze {FFFF00}Gold-DM\n{FFFFFF}Wpisz poni?ej swoje has?o, kt?rego b?dziesz u?ywa?(a) do logowania." , "Zarejestruj" , "Wyjd?" );
return 1 ;
}
if( strlen ( inputtext ) < 3 || strlen ( inputtext ) > 32 )
{
SendClientMessage ( playerid , COL_RED , "* {FFFFFF}Pami?taj, ?e Twoje has?o musi zawiera? wi?cej ni? 3 znaki i nie mniej ni? 32." );
SendClientMessage ( playerid , COL_RED , "* {FFFFFF}Je?li Twoje has?o nie spe?nia tych warunk?w, nie b?dziesz m?g?/mog?a si? zarejestrowa?." );
ShowPlayerDialog ( playerid , DIALOG_REJESTRACJA , DIALOG_STYLE_PASSWORD , "{FFFFFF}* {FFFF00}Rejestracja" , "{FFFFFF}Serdecznie witamy na serwerze {FFFF00}Gold-DM\n{FFFFFF}Wpisz poni?ej swoje has?o, kt?rego b?dziesz u?ywa?(a) do logowania." , "Zarejestruj" , "Wyjd?" );
return 1 ;
}
GetPlayerName ( playerid , name , sizeof ( name ));
format ( string , sizeof (string), "SELECT * FROM `gracze` WHERE `nick` = '%s'" , inputtext );
mysql_query (string);
mysql_store_result ();
//
if( mysql_num_rows () == 1 )
{
SendClientMessage ( playerid , COL_RED , "* {FFFFFF}Postaraj si? wymy?li? inne has?o." );
}
else
{
new query [ 400 ];
strmid ( password , inputtext , 0 , strlen ( inputtext ), 256 );
format ( query , sizeof ( query ), "INSERT INTO `gracze` (`nick`, `password`, `level`, `exp`, `money`, `admin`, `premium`, `premiumtime`, `zabojstwa`, `zgony`, `skin`, `weed_nasiona`, `weed_towar`) VALUES ('%s', md5(md5('%s')), '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d')" , name , inputtext , 0 , 0 , 50000 , 0 , 0 , 0 , 0 , 0 , - 1 , 0 , 0 );
mysql_query ( query );
if( mysql_query ( query ))
{
new string2 [ 128 ];
format ( string2 , sizeof ( string2 ), "* {FFFFFF}Mamy nowego zarejestrowanego u?ytkownika! Siema %s!" , name );
SendClientMessageToAll ( COL_ZLOTY , string2 );
SendClientMessage ( playerid , COL_ZLOTY , "* {FFFFFF}Twoje konto zosta?o poprawnie za?o?one, teraz musisz si? tylko zalogowa?." );
ShowPlayerDialog ( playerid , DIALOG_LOGOWANIE , DIALOG_STYLE_PASSWORD , "{FFFFFF}* {FFFF00}Logowanie" , "{FFFFFF}Witamy z powrotem na serwerze {FFFF00}Gold-DM\n{FFFFFF}Wpisz poni?ej swoje has?o, kt?re poda?e?(a?) przy rejestracji." , "Zaloguj" , "Wyjd?" );
}
else
{
SendClientMessage ( playerid , COL_RED , "* {FFFFFF}Wyst?pi? b??d podczas tworzenia konta, spr?buj ponownie." );
}
}
}
}
Wysłany: 2016-11-11, 12:54
Downloader
Projektant graficzny
Nick w MP: xaap
Piwa : 15
Tworzysz podw?jne zapytania, raczej si? teraz domy?lisz.
Przeanalizuj sobie kod.
Podpis
Profesjonalne usługi graficzne i webmasterskie
Skontaktuj się ze mną:
GG: 31068550
Discord: xaap#4931
E-mail:
[email protected]
Tanio, szybko i dokładnie!
Wysłany: 2016-11-11, 13:03
MrKacu13
Poka? mi, gdzie tu jest niby podw?jne zapytanie, bo ja jako? nie widz?. :O
Podpis
[you]
, pomogłem? Postaw !
Wysłany: 2016-11-11, 14:31
Combacior
Piwa : 2161
Naprawd? trzeba to palcem pokaza?? Zacytowa?? Mo?e usun? jeszcze za ciebie, nie przem?czaj si?.
Kod: mysql_query(query);
if(mysql_query(query))
Przykro mi, ?e tak si? narzucam, ale naprawd? trzeba by? ?lepym, ?eby tego nie zauwa?y?.
Wysłany: 2016-11-11, 15:50
MrKacu13
Combacior , wybacz, ale jestem amatorem w PAWN i czasem takie idiotyczne b??dy jak ten si? zdarzaj?. W takim razie jak mam sprawdzi? czy zapytanie zosta?o wykonane? Bo chcia?bym wykona? t? instrukcj? warunkow?.
EDIT: Dobra, ju? wiem. Dzi?ki za pomoc, mo?na zamkn??.
Tagi: dziwna :: sprawa :: lagami
Anonymous
Na forum: 245 dni
Anonymous Koniecznie zajrzyj na: