Odno?nie pierwszego postu, sprawd? ten kod:
@UP: source w evencie 'onClientGUIClick' jest element jaki wcisn?? gracz, wi?c nie jest to PSP. Sprawd? poni?szy kod, popatrz jak wykonywane s? triggery, powodzenia.
c-side:
marker = createMarker (-2128, -29.88, 35, "cylinder", 1.5, 255, 255, 255, 170 )
local wm={}
sx,sy=guiGetScreenSize()
mojeW, mojeH = 1280, 1024
GUI = guiCreateWindow(0/mojeW*sx, 435/mojeH*sy, 232/mojeW*sx, 203/mojeH*sy, "Logowanie", false)
guiWindowSetSizable(GUI, false)
guiSetVisible(GUI, false)
przycisk1 = guiCreateButton(15/mojeW*sx, 52/mojeH*sy, 205/mojeW*sx, 52/mojeH*sy, "Zaloguj", false, GUI)
-- pokaz gui
addEventHandler("onClientMarkerHit", marker, function(el,md) -- gdy wejdziemy w marker2 pojawia nam si? gui
if el~=localPlayer then return end
if not guiGetVisible(GUI) then
showCursor(true,false)
guiSetVisible(GUI,true)
end
end)
------------------------------------------------------
--schowaj gui
addEventHandler("onClientMarkerLeave", marker, function(el,md) -- gdy wyjdziemy z marker2 chowa nam si? gui
if el~=localPlayer then return end
if guiGetVisible(GUI) then
showCursor(false)
guiSetVisible(GUI, false)
end
end)
-------------------------------------------------------------------------------------
--logowanie
addEventHandler("onClientGUIClick", przycisk1, function() -- po nacisni?ciu przycisku wm.przycisk1 otwieramy nasz? bram?
showCursor(false)
guiSetVisible(GUI,false)
triggerServerEvent("setTeamPSP",localPlayer) -- trigger na sprawdzenie czy gracz jest w ACL
end)
s-side:
local PSP = createTeam("PSP",255,0,0)
function setPlayerDuty()
local accName = getAccountName(getPlayerAccount(source))
if isGuestAccount(getPlayerAccount(source)) then -- jesli gracz nie jest zalogowany przez ./login login haslo, nie moze wejsc do PSP
outputChatBox("Tylko zalogowani gracze mog? do??czy? do PSP.",source,255,0,0)
return false
end
if isObjectInACLGroup("user."..accName, aclGetGroup("PSP")) then -- jesli gracz jest wpisany do ACL 'PSP'
if PSP then -- jesli team zostal poprawnie utworzony, chociaz nie jestem pewny czy dziala
setPlayerTeam(source,PSP)
outputChatBox("Pomy?lnie zalogowano do PSP.",source)
end
else
outputChatBox("Nie nale?ysz do PSP.",source,255,0,0)
end
end
addEvent("setTeamPSP",true)
addEventHandler("setTeamPSP",root,setPlayerDuty)