Witam, od jakiego? czasu bawi? si? z paczk? it's your word i dodaje pare nowych komend. Ostatniego czasu chcia?em doda? komend? na karanie graczy kt?rych nie ma na serwerze za pomoc? serialu, lecz nie wiem jak dok?adnie to zrobi?, do tej pory uda?o mi si? zrobi? komend? na zdejmowanie kar za pomoc? serialu, lecz z karaniem mam problem. Poddam wam tutaj kod kt?ry przerabiam, i z g?ry m?wi? ?e przerabiam komend? na zabieranie prawka na serwerze za pomoc? UID'u.
Po wpisaniu komendy wyskakuje mi b??d "* U?ycie: /zpjo <serial> <czas> <jednostka: m/h/d/w> <pow?d>". I w?asnie problem w tym ?e nie wiem jak go przerobi?.
Nadal wyskakuje:
* U?ycie: /zpjo <serial> <czas> <jednostka: m/h/d/w> <pow?d>
Nie wiem dlaczego, chodzi mi tylko o to ?eby da?o si? zabra? prawko osobie kt?rej nie ma na serwerze po przez serial, mam nadzieje ?e znajdzie si? kto? kto b?dzie umia? rozwi?za? m?j problem. Za pomoc stawiam piwo
Maniekxx, Ta komenda nadaje tylko kary je?li gracz jest w grze. Je?li chcesz nada? kar? offline, musisz zrobi? to w?asnor?cznie w MySQL tabela ogrpg_punish lub napisa? komend?, kt?ra b?dzie nadawa?a kary offline.
A znalaz? by si? kto? kto by?by w stanie mi pom?c, i nie m?wi? tutaj o napisaniu tej komendy za mnie, poniewa? te? chce sam si? czego? nauczy?. Interesuj? mnie jakich funkcyj bym musia? u?y?, a najlepiej za co te funkcje odpowiadaj?. Postaram si? poszuka? czego? na necie i napisa? co?, je?li mi si? uda. AmaMa., Dzi?kuje ci za pomoc, ty chyba pomagasz wszystkim osob? kt?re napisz? tu temat .
W zasadzie to tylko tyle, musisz wykona??zapytanie do bazy danych, najpierw takie, kt?re sprawdza czy istnieje gracz ze wskazanym loginem / serialem.
Je?li zwr?ci pozytywny wynik - wykonujesz zapytanie do tabeli z karami - tam dodajesz now? kar? z loginem lub serialem gracza, kt?ry zwr?ci? Ci si? wcze?niej.