Witajcie, czy kto? mo?e wie, jak zrobi? taki system chodzenia jaki jest GTA V ? Chodzi mi o to, ?e jak klikniesz W to idziesz, jak przytrzymasz spacje to truchtasz a jak klikasz szybko spacje to sprintujesz.
PanMaszyna, we? ty... to na pozosta?ych klawiszach b?dzie biega? normalnie... na dodatek nie m?g?by zmienia? kierunku ruchu... taki programista tak doradza... wstyd
u?yj
Przecie? bieganie przez setPedAnimation to nie problem. Wystarczy odpowiednio ustawi? animacj?, zrobi? zmian? kierunku biegania poprzez setElementRotation i wy??czy? wbudowane bieganie. SetControlState nie da plynnego efektu przechodzenia z chodu do biegu, ja radzi?bym u?ycie setAnalogControlState i stopniowe podnoszenie warto?ci.
Pozdrawiam.
Ustawianie animacji w tej sytuacji to g?upota. Nie zapominajmy o tym, ?e ped mo?e mie? ustawiony inny styl chodzenia ni? standardowy, co wtedy? B?dziemy wypisywa? po 3 animacje (chodzenie, bieg, sprint) pod ka?dy styl chodzenia? Dodatkowo animacje musieliby?my dodatkowo synchronizowa?.
To jest to samo co setControlState tylko ustawiasz jakby poziom wci?ni?cia danego klawisza albo przesuni?cia ga?ki na padzie od warto?ci 0 do 1. Mo?esz tak ustawia? intensywno?? biegania, sprintu i chodzenia.
do zmiany domy?lnej animacji chodzenia. Nie wiem dok?adnie jak to nie jest z animacjami poniewa? wydaje mi si? i? mo?e to by? nieco problematyczne. Nigdy nie bawi?em si? animacjami ale skoro ju? przy tym jeste?my: jak gracz b?dzie szed? i napotka na kraw?d? i zacznie spada? to co wtedy? Animacja dalej b?dzie powtarzana czy w??czy si? animacja spadania?
Co? albo jestem za g?upi albo nie specjalnie rozumiem. W moim przyk?adzie wystarczy zmieni? animacj? chodzenia na jak? si? chc? (b?d? nie u?ywa? tego w og?le), usun?? funkcje z WSAD'a, przypisa? im nowe na chodzenie i basta. Ale interruptable nie ustala nam tempa animacji tylko to czy animacja mo?e by? przerwana poprzez jakie? czynno?ci (ot chocia?by wej?cie do auta).